Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Σλάβοι των Σκοπίων ζητούν κληρονομιά από την Βουλγαρική Αυτοκρατορία... Κατά τα άλλα είναι... «Μακεδόνες»...

Οι συνομιλίες κατά την τελευταία διήμερη συνάντηση της Κοινής Επιτροπής Σκοπίων – Βουλγαρίας για τα Ιστορικά και Εκπαιδευτικά Θέματα κόλλησ...





Οι συνομιλίες κατά την τελευταία διήμερη συνάντηση της Κοινής Επιτροπής Σκοπίων – Βουλγαρίας για τα Ιστορικά και Εκπαιδευτικά Θέματα κόλλησαν γύρω από τα βιβλία ιστορίας για την 7η τάξη, δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας της «Βόρειας Μακεδονίας» (όπως την αναφέρει το δημοσίευμα), Ντράγκι Γκιοργκίεφ.

«Η συζήτηση αφορά τον Μεσαίωνα, δηλαδή την αποτύπωση του κράτους του Τσάρου Σαμουήλ στα σχολικά βιβλία της Βόρειας Μακεδονίας. Μέχρι στιγμής έχουμε καταλήξει σε συμφωνία για κοινή γιορτή του Τσάρου, αλλά το δεύτερο τμήμα είναι το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων. Δεν μπορούμε να δεχτούμε να παρουσιάσουμε αυτήν τη χώρα (Βουλγαρία) ως τον μοναδικό και άμεσο διάδοχο της Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας», είπε ο Γκιοργκίεφ.


Σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων, υπήρχε πάντα πολιτικοποίηση της ιστορίας ή ιστορικοποίηση της πολιτικής στα Βαλκάνια και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα μειονεκτήματα των ιστοριογραφιών μας, και ακόμη και σε βιβλία ιστορίας, ορισμένοι άνθρωποι και γεγονότα από το παρελθόν εμπλέκονται με μύθους. Οι μύθοι είναι φτιαγμένοι από αυτούς που στη συνέχεια κακοποιούνται πολιτικά.

«Ο στόχος μας, ως Επιτροπή, είναι ακριβώς αυτός - να αποφύγουμε την κατάχρηση της ιστορίας για πολιτικούς σκοπούς, γιατί αυτό γίνεται πάντα στα Βαλκάνια. Ο στόχος μας να κάνουμε συστάσεις για τη βελτίωση των σχολικών βιβλίων είναι να δώσουμε συστάσεις που θα μειώσουν στο μηδέν την πολιτικοποίηση ορισμένων προσωπικοτήτων, μυθικής διάστασης, οι οποίες στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για καθημερινούς πολιτικούς σκοπούς», δήλωσε ο Γκιοργκίεφ.

--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.