Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Ο νόμος της… σιωπής – Ηθοποιός αντιμετωπίζει φυλάκιση επειδή τόλμησε να μιλήσει για τη βία κατά των γυναικών

Τούρκος εισαγγελέας ζητεί φυλάκιση δύο ετών και τεσσάρων μηνών για την ηθοποιό Εζγκί Μολά για προσβολή ενός πρώην στρατιώτη που κατηγορείτ...

Τούρκος εισαγγελέας ζητεί φυλάκιση δύο ετών και τεσσάρων μηνών για την ηθοποιό Εζγκί Μολά για προσβολή ενός πρώην στρατιώτη που κατηγορείται για το βιασμό και το θάνατο μιας 18χρονης Κούρδισας.


«Η συνείδησή σας δε σας έπνιξε όταν απελευθερώνατε αυτόν τον κακό βιαστή», έγραψε η Μολά στο twitter για τον Μουσά Ορχάν, ο οποίος απελευθερώθηκε 6 μέρες μετά τη σύλληψή του και εν αναμονή της δίκης του σε δικαστήριο στη νοτιοανατολική επαρχία Σιίρτ στις 26 Αυγούστου 2020.


Ο Ορχάν αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση κατά μίας 18χρονης Κούρδισας, η οποία αυτοκτόνησε 20 ημέρες μετά την απαγωγή και το βιασμό της τον Αύγουστο του 2020.


Οι εκθέσεις της αστυνομίας και του ιατροδικαστή επιβεβαίωσαν τις σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ του υπόπτου και της θανούσας, χωρίς να αναφέρουν όμως σημάδια εξαναγκασμού. Κατά τη διάρκεια της ακρόασης εναντίον του την Τρίτη (1/6/2021) ο Τούρκος στρατιώτης κατηγόρησε τον πατέρα της κοπέλας ότι δεν προστάτευσε τη νεαρή γυναίκα.


«Το καθήκον του πατέρα είναι να προστατεύει και να φροντίζει την κόρη του, όχι να την οδηγεί σε αυτοκτονία», δήλωσε ο δικηγόρος του Ορχάν. Χιλιάδες χρήστες στο Twitter εξοργίστηκαν όταν άκουσαν για τη δίωξη κατά της ηθοποιού, ενώ άλλες 16 διασημότητες που συμμετείχαν στην εκστρατεία υπέρ της Εζγκί Μολά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντιμετωπίζουν την εισαγγελική «οργή».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.