Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Άκυρο» ΕΕ σε Σκόπια-Αλβανία: Δεν έδωσε το «πράσινο φως» για ενταξιακή διαδικασία

Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε που συνεδρίασε σήμερα στο Λουξεμβούργο δεν κατάφερε να ανάψει το πράσινο φως για να ξεκινήσει η ενταξ...







Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε που συνεδρίασε σήμερα στο Λουξεμβούργο δεν κατάφερε να ανάψει το πράσινο φως για να ξεκινήσει η ενταξιακή διαδικασία για τα Σκόπια και την Αλβανία.

Όπως δήλωσε η υπουργός ευρωπαϊκών υποθέσεων της Πορτογαλίας και προεδρεύουσα του Συμβουλίου, 'Ανα Πάολα Ζακάριας, «δεν κατέστη δυνατό να συμφωνήσουμε στο διαπραγματευτικό πλαίσιο για τα Σκόπια και την Αλβανία και να ξεκινήσει η πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη για τις δύο υποψήφιες χώρες». Η ίδια, πρόσθεσε ότι η Πορτογαλική Προεδρία της ΕΕ προσπάθησε να βρεθεί λύση, όμως «η Βουλγαρία και τα Σκόπια ζουν μια δύσκολη πολιτική στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου σήμερα στο Λουξεμβούργο θα πραγματοποιηθεί η διακυβερνητική διάσκεψη της ΕΕ με το Μαυροβούνιο και στη συνέχεια με τη Σερβία, παρουσία των πρωθυπουργών των δύο χωρών. «Είναι σημαντικό αυτό το βήμα, γιατί δίνει ένα θετικό μήνυμα στα Δυτικά Βαλκάνια», δήλωσε η 'Ανα Πάολα Ζακάριας, σημειώνοντας ωστόσο ότι λυπάται που δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί σήμερα η πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη και για τα Σκόπια και την Αλβανία.«Δεν είναι ακόμα η κατάλληλη στιγμή, πρέπει να βρούμε λύση αποδεκτή για όλους», πρόσθεσε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Σλοβενία, που αναλαμβάνει από 1η Ιουλίου την Προεδρία της ΕΕ για το επόμενο εξάμηνο, θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης και θα φτάσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα σύντομα.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.