Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Moody’s: «Οι τουρκικές τράπεζες θα έχουν πρόβλημα πρόσβασης στην αγορά»

Η κατηφόρα δεν σταματά για την τουρκική οικονομία και η πίεση γίνεται αφόρητη. Τα καμπανάκια χτυπούν προαναγγέλοντας δυσμενείς εξελίξεις, ί...





Η κατηφόρα δεν σταματά για την τουρκική οικονομία και η πίεση γίνεται αφόρητη. Τα καμπανάκια χτυπούν προαναγγέλοντας δυσμενείς εξελίξεις, ίσως και την επάνοδο του ΔΝΤ στη χώρα.

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s εκτιμά ότι “η αδύναμη θέση της τουρκικής κεντρικής τράπεζας όσον αφορά τα αποθεματικά θα επηρεάσει την πρόσβαση των τουρκικών τραπεζών στην αγορά. Αυτό γράφει η εφημερίδα Yeni Çağ.

Σε μια ενημέρωση σχετικά με την πιστωτική κατάσταση της Τουρκίας, ο οίκος αξιολόγησης σημείωσε ότι η εξασθένιση της αξιοπιστίας της κεντρικής τράπεζας της χώρας «θα σημαίνει ότι η χρηματοδότηση της αγοράς θα είναι πιο δαπανηρή για τις τράπεζες και θα είναι διαθέσιμη μόνο για βραχυπρόθεσμο δανεισμό. Αυτό θα τερματίσει τη βραχυπρόθεσμη απεριόριστη πρόσβαση στην αγορά που απολάμβαναν οι τράπεζες της Τουρκίας στις αρχές του έτους », δήλωσε ο Γιεν Άσα.

Η διάβρωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην Τουρκία θα περιορίσει την πρόσβαση των τουρκικών τραπεζών στην αγορά, πρόσθεσε ο Moody’s.

H Πρόεδρος του ΔΝΤ Kristalina Georgieva έκανε μια σημαντική δήλωση που αφορούσε τις χώρες που εξαρτώνται από την εξωτερική χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας. Δηλώνοντας ότι η υποστήριξη πολιτικής που παρέχεται στο πλαίσιο της καταπολέμησης της επιδημίας Covid-19 πρέπει να αποσυρθεί πολύ προσεκτικά, η Georgieva είπε ότι ο κόσμος πρέπει να είναι προετοιμασμένος για την αύξηση των επιτοκίων. Τα υψηλότερα ποσοστά στις ανεπτυγμένες αγορές προκαλούν ροές κεφαλαίων από αναδυόμενες αγορές όπως η Τουρκία.



---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.