Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Φωτιά σε Κορινθία - Μέγαρα: Ύφεση στο πύρινο μέτωπο - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Μάχη για να οριοθετηθεί εντός της ημέρας η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από τέσσερις ημέρες στην περιοχή του Σχίνου Κορινθίας και κατακ...





Μάχη για να οριοθετηθεί εντός της ημέρας η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από τέσσερις ημέρες στην περιοχή του Σχίνου Κορινθίας και κατακαίει τα Γεράνεια Ορη και περιοχές των Μεγάρων, δίνουν οι πυροσβέστες. Η φωτιά έχει αποτεφρώσει πάνω από 55.000 στρέμματα πευκοδάσους, καλλιέργειες (κυρίως ελιές, αλλά και κηπευτικά) και έχει προκαλέσει ζημιές σε μεγάλο αριθμό σπιτιών.
 
«Εικόνα ύφεσης παρουσιάζει πλέον η πυρκαγιά, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες καύσεις εντός της περιμέτρου της», τονίζει στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, που συντονίζει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία είναι σε εξέλιξη, για τρίτο 24ωρο, στα Γεράνεια Όρη.

Η εκτίμηση της Πυροσβεστικής είναι ότι, πιθανόν, έως αύριο πρόκειται να έχει οριοθετηθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, αργά το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στον Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας. "Σύμμαχος" των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι το γεγονός ότι έχουν κοπάσει οι άνεμοι, οι οποίοι έχουν πλέον ένταση 2 με 3 μποφόρ.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς, στα Γεράνεια Όρη, 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ειδικό μηχανοκίνητο της Πυροσβεστικής, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο "Όλυμπος", ενώ από αέρος συνδράμουν 16 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, από τα οποία τα 2 κάνουν συνεχώς ρίψεις νερού, ενώ 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και 1 της ΕΛΑΣ είναι συντονιστικά. Αρωγή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η Πυροσβεστική παραμένει σε γενική επιφυλακή σε Αττική και Πελοπόννησο, ενώ είναι σε μερική επιφυλακή στα άλλα σημεία της χώρας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, η κυκλοφορία λόγω της φωτιάς έχει διακοπεί στα ακόλουθα σημεία:

- Στη διασταύρωση Αλεποχωρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σχίνο

- Στο ύψος του 21ου χλ. της επαρχιακής οδού Μεγάρων - Αλεποχωρίου, στο ρεύμα προς Αλεποχώρι

- Στη επαρχιακή οδό Μεγάρων - Μονή Αγ. Ιερόθεου από το ύψος του 5ου δημοτικού σχολείου Μεγάρων

- Στην επαρχιακή οδό Μεγάρων - Αλεποχωρίου απότο ύψος του βενζινάδικου ΕΚΟ, στο ρεύμα προς Αλεποχώρι, στην περιοχή Πευκενέας

- Στην επαρχιακή οδό Μεγάρων - Αλεποχωρίου από το ύψος της οδού Αγίου Στεφάνου, στο ρεύμα προς Αλεποχώρι

- Στην οδό Πατριάρχου Βαρθολομαίου, ένα περίπου χιλιόμετρο πριν την Ι. Μ. Αγίου Ραφαήλ, στο ρεύμα προς Χάνι

- Στην οδό Αιγειρούσα από το ύψος της Λ. Αλκυονιδών, στο ρεύμα προς Σχίνο

- Στο ύψος του Ι. Παρεκλησίου της Παναγίας της Ελεούσας προς Ι.Β. Προφήτη Ηλία

Ο συνδυασμός παραγόντων που προκάλεσε την καταστροφή

Η φωτιά στον Σχοίνο κατέστρεψε τα πάντα στο πέρασμά της και άφησε πίσω της πάνω από 55.000 στρέμματα καμμένης γης και δεκάδες κατεστραμμένα σπίτια. Η επιχειρησιακή μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών επιχειρεί να προσφέρει μία πρώτη ματιά στις συνθήκες που οδήγησαν στην καταστροφή. Οι σημαντικότερες εξ αυτών είναι η ξηρασία στην περιοχή καθώς εδώ και 26 μέρες υπήρξε μηδενική βροχόπτωση. Παράλληλα από τις 15 Φεβρουαρίου μέχρι τις 20 Μαΐου έβρεξε έξι μέρες. Το μέγιστο αθροιστικό ύψος της βροχής σε Ισθμό και Λουτράκι ήταν μικρότερο των 30 χιλιοστών.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.