Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ερντογάν: Η ανακοίνωση στα Κατεχόμενα και τα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την περασμένη Τετάρτη ότι ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μια μεγάλη ανακοίνωση κατά την διάρκεια επίσκεψης του...





Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την περασμένη Τετάρτη ότι ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μια μεγάλη ανακοίνωση κατά την διάρκεια επίσκεψης του στα Κατεχόμενα, με αρκετούς αναλυτές να κάνουν λόγο για την πιθανή ανακάλυψη σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο.

Σε τηλεοπτική ομιλία του, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, απευθυνόμενος στη νεολαία της Τουρκίας, στο πλαίσιο της Ημέρας Νεότητας και Αθλητισμού, είπε ότι «λαμβάνει πολύ καλά νέα από την ανατολική Μεσόγειο» ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «μην εκπλαγείτε αν ακούσετε σύντομα νέα για κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Ο Πρόεδρος Ερντογάν αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στα Κατεχόμεαν στις 20 Ιουλίου, στην 47η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, μια ημερομηνία με μεγάλο συμβολισμό που δεν είναι απίθανο να «εκμεταλλευτεί» προκειμένου να ανακοινώσει μεγάλες ανακαλύψεις ενεργειακών αποθεμάτων στην ανατολική Μεσόγειο.

Εξάλλου ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι θα είναι στο ψευδοκράτος «για να δώσει τα απαραίτητα μηνύματα σε ολόκληρο τον κόσμο» δίχως όμως να διευκρινίζει ποια μπορεί να είναι αυτά. Ωστόσο αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι αυτές οι «αποκαλύψεις» σχετίζονται με νέες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή της η Άγκυρα για κοιτάσματα υδρογονανθράκων και ίσως γι’ αυτό ο ίδιος να προαννήγγειλε με ύφος ότι αναμένεται «καυτό καλαοκαίρι» στο Κυπριακό.

Στο σημείο αυτό, ο Ερντογάν δήλωσε ότι τα μηνύματα που θα εκφωνήσει από τα Κατεχόμενα θα αφορούν όχι μόνο την Κύπρο αλλά και ολόκληρο τον κόσμο», τονίζοντας στη συνέχεια πως «εάν δεν δείξεις αυτήν την αποφασιστικότητα, αν δεν μπορείς να εκφράσεις τη στάση σου, κανένας δεν θα σε προσέξει». Αν όντως πρόκειται να ανακοινώσει την ανακάλυψη μεγάλων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις που θα επηρεάσουν τους συσχετισμούς ισχύος και την στάση των ενδιαφερόμενων κρατών που δραστηριοποιούνται και έχουν κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή.

Πηγή: Ahval / Φωτογραφία αρχείου Reuters

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.