Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Οι Κούρδοι πυροβολούνται μέσα στα ίδια τους τα χωράφια»

Ο βουλευτής της επαρχίας του Χακκαρί, Ντεντέ: Οι Κούρδοι πυροβολούνται μέσα στα ίδια τους τα χωράφια Μετάφραση Δημήτρη Ι. Αμανατίδη Ο Σαΐτ Ν...




Ο βουλευτής της επαρχίας του Χακκαρί, Ντεντέ: Οι Κούρδοι πυροβολούνται μέσα στα ίδια τους τα χωράφια

Μετάφραση Δημήτρη Ι. Αμανατίδη

Ο Σαΐτ Ντεντέ, βουλευτής της επαρχίας του Χακκαρί για το Κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), δήλωσε ότι “Οι Κούρδοι πυροβολούνται (από τους Τούρκους) μέσα στα ίδια τους τα χωράφια” σχετικά με πολίτες που τραυματίστηκαν στα σύνορα.


Ο Μεχμέτ Ντινκ (18 ετών), ο οποίος ήταν επίσης βοσκός χθες, τραυματίστηκε από πυροβολισμό από στρατιώτες, ενώ οι νεαροί Σαχάτ Σεντόλ (21) και Τζαλάλ Εκιντζί (21) πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν από στρατιώτες στις 8 Μαΐου.

Ο Sait Dede, ο οποίος συμμετείχε στο Δελτίο Ειδήσεων του Rûdaw TV, έκανε δηλώσεις για την κατάσταση των τριών νεαρών ανδρών που πυροβολήθηκαν στα σύνορα, “Το Derecik (Rubarok) είναι μια περιοχή επάνω στη συνοριακή γραμμή και υπάρχουν στενές σχέσεις συγγένειας και στις δυο πλευρές και υπάρχουν πάντα ταξίδια μετ’ επιστροφής μεταξύ των δύο πλευρών”.

Ο βοσκός Μεχμέτ Ντινκ “πυροβολήθηκε σκόπιμα από Τούρκο στρατιώτη ενώ βοσκούσε ζώα”, δήλωσε ο βουλευτής Ντεντέ, προσθέτοντας ότι οι οικονομικές δυνατότητες είναι περιορισμένες.

“Κάποια επεισόδια συμβαίνουν στα σύνορα, ωστόσο άνθρωποι πυροβολούνται στην ιδιοκτησία τους, μπροστά από το σπίτι τους ή σε διαφορετικό μέρος. Οι ένοχοι προστατεύονται από το νομάρχη, τον έπαρχο και τους αρμοδίους. Από τις έρευνες δεν βγαίνει κανένα αποτέλεσμα”.

Σημειώνοντας ότι όλες οι περιοχές στα σύνορα είναι απαγορευμένες από τα τουρκικά στρατεύματα, ο Ντεντέ πρόσθεσε:

“Δεν υπάρχει σύστημα παραγωγής και βιομηχανία για να ζήσει ο λαός. Μερικές φορές οι άνθρωποι πρέπει να εμπορεύονται στα σύνορα. Είναι όλα απαγορευμένα, οι άνθρωποι δεν μπορούν καν να διαχειριστούν τη γη τους. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στα σύνορα τα τελευταία δυο χρόνια. Ο Μεχμέτ Ντινκ, 18 ετών, πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε από στρατιώτες ενώ βοσκούσε τα πρόβατά του στη γη του. Ο τουρκικός στρατός γνωρίζει ότι υπάρχουν οικογένειες και πολίτες σε αυτή την περιοχή, είναι γνωστό ότι υπάρχουν μονάδες εκτροφής ζώων”.

Ο Σαΐτ Ντεντέ σημείωσε ότι πριν από λίγες ημέρες, ο Σαχάπ Σεντόλ και ο Τζαλάλ Εκιντζί πυροβολήθηκαν επίσης από στρατιώτες στα σύνορα της περιοχής του Κουρδιστάν, προσθέτοντας ότι «η Τουρκία εχθρεύεται αδιακρίτως τους Κούρδους».

Ο Ντεντέ δήλωσε ότι τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τα έθεσαν ως κόμμα, στο Κοινοβούλιο, τονίζοντας ότι οι εγκληματίες είτε δεν τιμωρήθηκαν ή ότι οι στρατιώτες ενθαρρύνθηκαν επειδή το περιστατικό τελείωσε με επιβολή απλών τιμωριών.

https://www.rudaw.net/turkish/kurdistan/230520217

23/5/2021

Σχόλιο tourkikanea.gr: Αυτά τα περιστατικά αδιάκριτης και ωμής βίας εκ μέρους του τουρκικού στρατού αποτελούν ακόμη μία απόδειξη για το απύθμενο μίσος και αποστροφή από τα οποία διακατέχεται η τουρκική ηγεσία απέναντι στους λαούς με διαφορετική καταγωγή από αυτούς. Μαρτυρεί, επίσης, την πρόθεση του τουρκικού κράτους να εξοντώσει οικονομικά τους φτωχούς χωρικούς στερώντας τους από την βασική βιοτική ενασχόληση τους, την κτηνοτροφία, εξωθώντας τους με αυτό τον τρόπο στην πείνα και την εξαθλίωση. Οι Τούρκοι στρατιώτες δεν σέβονται ούτε το δικαίωμα των απλών Κούρδων προς επιβίωση και τους καταπατούν θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα, (που τόσο βαρύγδουπα προβάλλονται στο τουρκικό σύνταγμα) αντιμετωπίζοντας τους ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, ως προδότες του τουρκικού έθνους οι οποίοι πρέπει να τιμωρηθούν αναλόγως. Οι Κούρδοι, αυτός ο αρχαίος αυτόχθονας λαός καταπιέζεται από το τουρκικό κράτος, μέσα στην ίδια την γη του.

Από την άλλη πλευρά, οι Τούρκοι δεν θα πρέπει να ξαφνιάζονται με τον εν εξελίξει κουρδικό ξεσηκωμό και τον ανταρτοπόλεμο που έχουν στήσει γιατί είναι αυτοί ακριβώς που μέσω της καταπάτησης τόσο της εδαφικής τους κυριαρχίας και της άσχημης και μειωτικής μεταχείρισης αυτών, έχουν ουσιαστικά εκθρέψει και προκαλέσει. Πολύ απλά και λογικά, η δράση (των Τούρκων) επέφερε την αντίδραση (των Κούρδων).

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.