Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Θητεία: Τι αλλάζει σε όσους καταταγούν τις επόμενες ημέρες λόγω κορονοϊού

Τις επόμενες ημέρες ξεκινά η Γ’ ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και η Β’ ΕΣΣΟ του Πολεμικού Ναυτικού. Ήδη οι οπλίτες σε...





Τις επόμενες ημέρες ξεκινά η Γ’ ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και η Β’ ΕΣΣΟ του Πολεμικού Ναυτικού. Ήδη οι οπλίτες σε αυτή τη ΕΣΣΟ θα έχουν το δικαίωμα επιλογής θητείας, εάν δηλαδή θα υπηρετήσουν 9μηνο σε παραμεθώριο ή 12μηνο, με το δεύτερο τμήμα της θητείας τους να είναι κοντά στον τόπο διαμονής τους.

Όμως, όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ, στο πλαίσιο των μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του Κορωνοϊού (COVID-19) και για την διευκόλυνση των προς κατάταξη υπόχρεων Στρατιωτικής Θητείας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κανονικά, έχει λάβει τα ακόλουθα μέτρα:


· Οι υπόχρεοι κατάταξης υποβάλλονται υποχρεωτικά, σε μοριακό έλεγχο ανίχνευσης (τεστ PCR) του κορωνοϊού covid-19, σαράντα οχτώ (48) έως εβδομήντα δύο (72) ώρες, πριν την ημερομηνία κατάταξής τους.




· Ο έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε καθορισμένα περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία, με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας [Άρθρο 3 ν.4790/2021 (Α΄ 48)].

· Για όσους διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί στον COVID-19 πριν καταταγούν, θα πρέπει να απευθύνονται στο κατά περίπτωση αρμόδιο Φρουραρχείο, προκειμένου να εκδοθεί γνωμάτευση και να μετακινηθεί η ημερομηνία κατάταξης τους μετά την ίασή τους.

· Όσοι στρατεύσιμοι προσέλθουν για κατάταξη σε Σημείο Υποδοχής Οπλιτών και μετά την υποβολή τους σε RAPID TEST COVID-19 διαγνωστούν θετικοί, θα κατατάσσονται κανονικά και θα παραμένουν σε προκαθορισμένο χώρο μέχρι την ίασή τους.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.