Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μήνυμα Ερντογάν η επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη: Το παζάρι για την επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ

Με... ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη ξεκινά το ταξίδι του στην Ελλάδα ο Τσαβούσογλου την Κυριακή - Τη Δευτέρα δύσκολες συνομιλίες με Δένδια κα...





Με... ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη ξεκινά το ταξίδι του στην Ελλάδα ο Τσαβούσογλου την Κυριακή - Τη Δευτέρα δύσκολες συνομιλίες με Δένδια και Μητσοτάκη στην Αθήνα

Το ερώτημα τι θα συμβεί στην επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα απασχολεί εκείνους που αντιλαμβάνονται ότι η δύσκολη συμβίωση Ελλάδας και Τουρκίας δεν θα μεταβληθεί ποτέ σε μια ευθύγραμμη σχέση χωρίς διακυμάνσεις.

45 ημέρες μετά την εκρηκτική συνέντευξη Τύπου του Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον Νίκο Δένδια στην Άγκυρα, οι συνομιλίες των δύο υπουργών Εξωτερικών τη Δευτέρα 31 Μαϊου στην Αθήνα ενδέχεται να βάλουν τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας στον πειρασμό να θελήσει να «ισοφαρίσει» το σκορ, εάν χρησιμοποιήσουμε ποδοσφαιρικούς όρους, για να δείξει ότι η Άγκυρα έχει τον τελευταίο λόγο. Ισως βέβαια η θεωρούμενη σαν αναμενόμενη ανάδειξη των μονομερών τουρκικών ισχυρισμών κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου να μην έλθει διά στόματος Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ιδίως από τη στιγμή που ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας των προθέσεων του καθεστώτος Ερντογάν από την επιλογή να ξεκινήσει την επίσκεψή του από τη Θράκη. Η επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα είναι ιδιωτική, λένε διπλωματικοί κύκλοι.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Τσαβούσογλου στη Θράκη δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη, θεωρείται όμως πιθανό να μεταβεί στην Ξάνθη και την Κομοτηνή, όπου το τουρκικό προξενείο μπορεί να κινητοποιήσει τους γνωστούς πρόθυμους χειροκροτητές. Το ερώτημα είναι ωστόσο ποια θα είναι η απήχηση πιθανής προσπάθειας του τουρκικού προξενείου με δεδομένο ότι η μόλις πρόσφατη εκδήλωση στην οποία καλούσε και ο ψευδομουφτής Μετέ για την Παλαιστίνη, μεσούσης της κρίσης στην Λωρίδα της Γάζας, δεν ευαισθητοποίησε περισσότερους από 200-300 «πιστούς».


Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει την σημασία της επίσκεψης Τσαβούσογλου στη Θράκη, επί της ουσίας ωστόσο αγρυπνά και είναι δεδομένο ότι σε περίπτωση που ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ξεπεράσει τα εσκαμμένα η ελληνική πλευρά θα δώσει την πρέπουσα απάντηση, διά της διπλωματικής οδού. Μετά την περιοδεία στη Θράκη, το βράδυ της Κυριακής ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα μεταβεί στην Αθήνα. Εχει προγραμματιστεί δείπνο που θα παραθέσει ο Νίκος Δένδιας προς τιμήν του Τούρκου προσκεκλημένου.

Μεταξύ τυρού και αχλαδιού οι δύο υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Τη Δευτέρα 31 Μαϊου, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα συζητήσει με τον Νίκο Δένδια στο νεοκλασικό κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας. «Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Κατ' αντιστοιχία με την συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα στείλει ο πρωθυπουργός κάποιο μήνυμα με αποδέκτη τον Ταγίπ Ερντογάν μέσω του Μεβλούτ Τσαβούσογλου; Είναι πιθανό, με δεδομένο ότι στο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και του προέδρου της Τουρκίας είναι σημειωμένη η ημερομηνία 14 Ιουνίου. Τη Δευτέρα εκείνη έχει προγραμματιστεί στις Βρυξέλλες η ολιγόωρη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο της οποίας είναι πολύ πιθανό ένα τετ α τετ του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.