Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βγαίνουν εκτός οι ΗΠΑ στην μάχη για τις Νέες Φρεγάτες... Πήραν κεφάλι οι Γαλλικες Belh@r@ και οι Ολλανδικές

    Ώρα γενναίων αποφάσεων για την ελληνική κυβέρνηση – Η Ουάσινγκτον κατέθεσε μια απογοητευτική πρόταση προκαλώντας έκπληξη στους πάντες –...

   



Ώρα γενναίων αποφάσεων για την ελληνική κυβέρνηση – Η Ουάσινγκτον κατέθεσε μια απογοητευτική πρόταση προκαλώντας έκπληξη στους πάντες – Ικανοποιούν οι προτάσεις των Ευρωπαίων με τους Γάλλους να τα έχουν όλα και τους Ολλανδούς να… συμφέρουν – Ποιος μπαίνει «σφήνα». Εδώ και καιρό γράφουμε πως στο ελληνικό «Πεντάγωνο» περίμεναν όλοι με αγωνία την τελική πρόταση των Αμερικανών για τις νέες φρεγάτες που προτείνουν για το Πολεμικό μας Ναυτικό. Γράφαμε μάλιστα πως η Ουάσινγκτον κρατά άσσο στο μανίκι, ότι θα καταθέσει – όπως τόνιζε και ο Τζέφρι Πάιατ – μία πρόταση που δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε.

Του Βασίλη Σκουλαράκου
ΠΗΓΗ: NEWSBOMB

Περιμέναμε και ‘μείς να ακούσουμε ότι οι Αμερικανοί δίνουν, για παράδειγμα, τις φρεγάτες MMSC με πανίσχυρο οπλισμό, σε συμφέρουσα τιμή και παράλληλα θα έδιναν και πλοία ενδιάμεσης λύσης που θα «χτυπούσαν» ακόμα και τις καλύτερες ευρωπαϊκές προτάσεις. Γράφαμε επίσης πως ενδέχεται οι ΗΠΑ να μας δώσουν ακόμα και τα αντιτορπιλικά Arleigh Burke, που αποτελούν τις βασικές μονάδες κρούσης του αμερικανικού στόλου.

Τι έγινε τελικά; Η πρόταση των Αμερικανών αποδείχτηκε, χωρίς υπερβολές, απογοητευτική. Περιμέναμε σχεδόν δύο μήνες τους Αμερικανούς να στείλουν LOA στο LOR που είχε στείλει η Αθήνα και τελικά ήρθε ο Αμερικανός πρεσβευτής, Τζέφρι Πάιατ για να μας δώσει ακριβώς την ίδια πρόταση, ίσως και χειρότερη. Τι εννοούμε; Οι Αμερικανοί έδωσαν στον υπουργό Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο πρόταση που αφορά τις φρεγάτες MMSC, ενώ για ενδιάμεση λύση προτείνουν τις παροπλισμένες για τον αμερικανικό Στόλο φρεγάτες τύπου Perry καθώς και αποβατικά σκάφη τύπου Island.

Οι Αμερικανοί επιφυλάσσονται για καλύτερη πρόταση στην απάντηση που θα έρθει στο ελληνικό Letter of Request, το οποίο όμως – όπως είπαν οι Αμερικανοί – θα φτάσει στην Αθήνα… τον Σεπτέμβριο! Από πού πηγάζει άραγε η βεβαιότητα της Ουάσινγκτον ότι δεν θα έχουμε επιλέξει φρεγάτες μέχρι τον Σεπτέμβριο; Σίγουρα μια τέτοια εξέλιξη θα έθετε σε κίνδυνο την άμυνα της χώρας, με δεδομένη την γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή.

Τα γεγονότα άλλωστε του 2020, με τους Τούρκους να βγάζουν το Στόλο τους στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, δεν επιτρέπουν περαιτέρω αδράνεια. Το Πολεμικό Ναυτικό χρειάζεται φρεγάτες και μάλιστα άμεσα. Όχι «τύπου» φρεγάτες για παράκτια άμυνα, αλλά φρεγάτες πανίσχυρες που θα ελέγχουν και το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, με πανίσχυρο οπλισμό και υπερσύγχρονα συστήματα.

Τονίζουμε επίσης, πως ακόμα και από οικονομικής πλευράς, η αμερικανική πρόταση δεν είναι καθόλου συμφέρουσα. Αντιθέτως, οι φρεγάτες MMSC είναι πανάκριβες και δεν προσφέρουν στο ελάχιστο αυτά που προσφέρουν οι ευρωπαϊκές.

Ακόμα και πηγές του υπουργείου Άμυνας εκφράζουν την έκπληξή τους για την αμερικανική πρόταση, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουν τις προθέσεις των Αμερικανών. Όπως και να ‘χει, το σίγουρο είναι πως η αμερικανική πρόταση δεν ικανοποιεί το Πολεμικό Ναυτικό και έχει τεθεί στην τελευταία θέση των προτιμήσεων του ΓΕΝ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.