Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λογικό... Το 79% των Ελλήνων αποθεώνει τον Μακρόν - Αποκαλυπτική δημοσκόπηση

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο πιο δημοφιλής ξένος πολιτι...





Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, ο πιο δημοφιλής ξένος πολιτικός στην Ελλάδα είναι ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Συγκεκριμένα, οι Έλληνες έχουν θετικές/μάλλον θετικές γνώμες για τον Μακρόν σε ποσοστό 79% και αρνητικές στο 16%. Χαρακτηριστικό είναι πρόσφατο άρθρο του περιοδικού Foreign Policy, που αναφέρεται με επαινετικά σχόλια στην ελληνική εξωτερική πολιτική το τελευταίο διάστημα, καθώς επισημαίνει ότι η Ελλάδα αναβιώνει ως διπλωματική δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς αντιλαμβάνεται ότι το παιχνίδι γυρίζει κατά της Τουρκίας.

Το περιοδικό, μάλιστα, αναφέρεται ειδικά στις ελληνογαλλικές σχέσεις, σημειώνοντας πως η Αθήνα εργάζεται για την περαιτέρω ανάπτυξη της σχέσης της με το Παρίσι, το οποίο έχει θεωρήσει την Τουρκία ως απειλή για την περιφερειακή σταθερότητα – και για την εγχώρια ασφάλεια, όπως αναφέρει. Στέκεται, μάλιστα, και στην προμήθεια των μαχητικών Rafale, καθώς και στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των Ελλάδας-Γαλλίας.

Δεύτερος «φίλος μας» ο Τζο Μπάιντεν

Δεύτερος με βραχεία κεφαλή από τον Εμανουέλ Μακρόν έρχεται ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega, με τις θετικές γνώμες να φθάνουν το 75%.

Όσο και αν, παραδοσιακά, οι Έλληνες «λατρεύουν να μισούν» την Αμερική, για μία ακόμη φορά, και η στάση του Αμερικανού προέδρου απέναντι στην Τουρκία του Ερντογάν, ήταν καθοριστική για να τον συμπαθήσουν ακόμη περισσότερο. Ιδιαίτερη αναφορά κάνει και το Foreign Policy στον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε η εκλογή του Τζο Μπάιντεν, στο να δοθεί νέα ώθηση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, καθώς ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ απέδειξε ήδη ότι αναμένεται να τηρήσει σκληρότερη στάση έναντι της Τουρκίας.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.