Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Είμαστε συντετριμένοι... Διαζύγιο-βόμβα: Χωρίζουν ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς, μετά από 27 χρόνια γάμου

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγός του, Μελίντα, ανακοίνωσαν ότι έλαβαν από κοινού την απόφαση να χωρίσουν...




Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και η σύζυγός του, Μελίντα, ανακοίνωσαν ότι έλαβαν από κοινού την απόφαση να χωρίσουν, με ένα... tweet.

Μετά από 27 χρόνια γάμου, οι Γκέιτς αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους ότι «δεν πιστεύουν ότι μπορούν πλέον να εξελιχθούν ως ζευγάρι».

«Τα τελευταία 27 χρόνια, μεγαλώσαμε τρία απίστευτα παιδιά και χτίσαμε ένα ίδρυμα που λειτουργεί σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντας στους ανθρώπους να ζήσουν υγιείς και παραγωγικές ζωές. Θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε την πίστη σε αυτή την αποστολή και θα εργαζόμαστε μαζί για το ίδρυμα. Θέλουμε χώρο και ιδιωτικότητα για την οικογένειά μας σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οπως δήλωσαν οι δυο τους, θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για τους φιλανθρωπικούς στόχους τους, που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση, την ισότητα των φύλων και την υγειονομική περίθαλψη.

Να σημειωθεί ότι Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς έχουν χτίσει μαζί μια αυτοκρατορία 124 δισ. δολαρίων και είναι ένα από τα πέντε πιο πλούσια ζευγάρια του πλανήτη.

Το ζευγάρι στα 27 χρόνια γάμου απέκτησε τρία παιδιά, την 25χρονη Τζένιφερ, τον 21χρονο Ρόρι και την 18χρονη Φοίβη.

Μπιλ Γκέιτς: Η Microsoft και το φιλανθρωπικό ίδρυμα με την Μελίντα
Ο Μπιλ Γκέιτς ήταν CEO της Microsoft από την ίδρυσή της με τον Πολ Αλεν το 1975 έως το 2000. Εκτοτε άφησε τον Στιβ Μπάλμερ να διευθύνει την εταιρεία, ενώ ο Μπιλ Γκέιτς έγινε πρόεδρος και επικεφαλής αρχιτέκτονας λογισμικού. Το 2008 ο Γκέιτς εγκατέλειψε τον καθημερινό του ρόλο στην εταιρεία για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο μη κερδοσκοπικό ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Πέρυσι ο Μπιλ Γκέιτς παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft καθώς ο κορωνοϊός εξαπλωνόταν σε όλο τον κόσμο. Άρχισε να ξοδεύει περισσότερο χρόνο στο ίδρυμα μαζί με την σύζυγό του Μελίντα. Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς είναι συμπρόεδροι και διαχειριστές του ιδρύματος, το οποίο ίδρυσαν το 2000.

Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς εργάστηκαν και οι δύο στη Microsoft. Η Μελίντα Γκέιτς διετέλεσε γενική διευθύντρια στην εταιρεία λογισμικού, και εργάστηκε πάνω σε προϊόντα όπως η εγκυκλοπαίδεια Encarta, σύμφωνα με το προφίλ της στο LinkedIn.

Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς γνωρίστηκαν το 1987, σε ένα δείπνο για υπαλλήλους της Microsoft. Ο Μπιλ Γκέιτς τότε ήταν ήδη δισεκατομμυριούχος, είχε γίνει μόλις λίγους μήνες πριν ο νεαρότερς δισεκατομμυριούχος στον κόσμο, σε ηλικία 31 ετών. Σε ότι αφορά στη γνωριμία τους η Μελίντα Γκέιτς είχε αποκαλύψει ότι ο Μπιλ Γκέιτς «χρειάστηκε αρκετούς μήνες μέχρι να εκδηλωθεί». Ο Μπιλ Γκέιτς αφού… στάθμισε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του γάμου σε έναν μαυροπίνακα, όπως το ζευγάρι έχει αποκαλύψει, αποφάσισε να κάνει πρόταση γάμου στην Μελίντα και το 1994 παντρεύτηκαν στη Χαβάη.

Τι θα γίνει με την περιουσία των Γκέιτς;

Οι οικονομικές λεπτομέρειες του διαζυγίου των Γκέιτς δεν έχουν γινει ακόμη γνωστές. Ο Bill Gates κατέχει το 1,37% των μετοχών της Microsoft, αξίας άνω των 26 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το FactSet. Το ζευγάρι ήταν δημιουργοί, μαζί με τον Warren Buffett, του Giving Pledge, ενός προγράμματος που απαιτεί από τους συμμετέχοντες να δώσουν πάνω από το μισό του πλούτου τους.

Κάποια στιγμή οι Γκέιτς αποφάσισαν να μεταφέρουν το απόθεμα της Microsoft αξίας 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο ίδρυμά τους καθώς προσπάθησαν να αυξήσουν τη δέσμευσή τους στους φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπως ο ίδιος ο Μπιλ Γκέιτς είχε αποκαλύψει το 2019. Σήμερα το ίδρυμα έχει περισσότερα από 51 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με μια φορολογική δήλωση, καθιστώντας το ένα από τα πλουσιότερα ιδρύματα του κόσμου.

«Στην περίπτωση της Μελίντα, είναι πραγματικά ισότιμος συνεργάτης», δήλωσε ο Μπιλ Γκέιτς στο ντοκιμαντέρ του Netflix για τη ζωή του το 2019 «Inside Bill’s Brain». «Μοιάζει πολύ με εμένα στο ότι είναι αισιόδοξη και ενδιαφέρεται για την επιστήμη. Είναι καλύτερη ως προς την προσέγγιση των ανθρώπων από εμένα» .

Το 2015 Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς άρχισαν να ψάχνουν νέους τομείς ενδιαφέροντος. Ο Μπιλ Γκέιτς δημιούργησε την Breakthrough Energy, μια πρωτοβουλία για την επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής που έχει και επιχειρηματικό σκέλος και η Μελίντα Γκέιτς δημιούργησε την Pivotal Ventures, μια εταιρεία που πραγματοποιεί επενδύσεις για την προώθηση της ισότητας.

Για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2020, ο Μπιλ Γκέιτς δημοσίευσε μια φωτογραφία στο Instagram που του δείχνει να στέκεται με το χέρι του γύρω από τη Μελίντα Γκέιτς. «Δεν μπορούσα να ζητήσω καλύτερο συνοδοιπόρο σε αυτό το ταξίδι», έγραφε στη λεζάντα.

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο τέταρτος πλουσιότερος στον κόσμο, πίσω από τον Τζεφ Μπέζος της Amazon, τον Μπερνάντ Αρνό της LVMH και τον Ελον Μασκ της Tesla, σύμφωνα με τον Forbes.

Η ανακοίνωση έρχεται δύο χρόνια αφότου ο Μπέζος ανακοίνωσε το διαζύγιό του με την σύζυγό του Μακένζι. Ο Μπιλ Γκέιτς και ο Μπέζος είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και η Amazon και η Microsoft ανταγωνίζονται στον τομέα του cloud computing. Η Amazon ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος ότι ο Μπέζος θα παραιτηθεί από τη θέση του ως CEO και ότι ο επικεφαλής του τομέα cloud Αντι Τζάσι θα τον διαδεχθεί. www.iefimerida.gr


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.