Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

21η Μαΐου 1941... Η μάχη της Κρήτης έχει φουντώσει... Έλληνες και σύμμαχοι εξολοθρεύουν λυσσαλέα κάθε γερμανική ενέργεια

Στην περιοχή του αεροδρομίου του Ρεθύμνου, οι συμμαχικές δυνάμεις εκτοξεύουν αντεπιθέσεις με επιτυχία και εκκαθαρίζουν τους αλεξιπτωτιστές,...


Στην περιοχή του αεροδρομίου του Ρεθύμνου, οι συμμαχικές δυνάμεις εκτοξεύουν αντεπιθέσεις με επιτυχία και εκκαθαρίζουν τους αλεξιπτωτιστές, που το απειλούσαν.




Στην περιοχή του Ρεθύμνου, το Τάγμα Χωροφυλακής αποκρούει γερμανική επίθεση και ενεργεί αντεπίθεση. Οι απώλειες των Γερμανών είναι σημαντικές, ενώ συλλαμβάνεται αιχμάλωτος και ο Διοικητής του 2ου Συντάγματος Αλεξιπτωτιστών, Συνταγματάρχης Στουρμ.




Το Ηράκλειο βομβαρδίζεται με σφοδρότητα. Οι Γερμανοί εισχωρούν στην πόλη, αλλά μετά από αντεπίθεση, στην οποία συμμετέχουν και ένοπλοι πολίτες, απωθούνται με πολλές απώλειες.

Οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές, αφού ενισχύθηκαν, καταλαμβάνουν το αεροδρόμιο Μάλεμε και, παρά τα πυκνά πυρά πυροβολικού της 2ης Νεοζηλανδικής Μεραρχίας, κατορθώνουν να μεταφέρουν, με κανονική προσγείωση, ένα ακόμη τάγμα.

Τη νύχτα 21/22 Μαΐου, μοίρα του βρετανικού στόλου βυθίζει ολόκληρη νηοπομπή από πλωτά μέσα, γεμάτα από γερμανικά στρατεύματα, που κατευθύνονται από την ηπειρωτική Ελλάδα για να επέμβουν στη μάχη της Κρήτης. Ανάλογη τύχη έχει και άλλη παρόμοια νηοπομπή, κατά τη νύχτα 22/23 Μαΐου.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.