Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τραγωδία στα Χανιά: Αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο της 11χρονης Ιωάννας

  Η 11χρονη Ιωάννα εντοπίστηκε νεκρή χθες το απόγευμα σε απόκρημνο σημείο στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων – Τι εντόπισε ο ιατροδικαστής και...

 



Η 11χρονη Ιωάννα εντοπίστηκε νεκρή χθες το απόγευμα σε απόκρημνο σημείο στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων – Τι εντόπισε ο ιατροδικαστής και τι αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες – Το χρονικό της εξαφάνισης που κατέληξε σε τραγωδία

Μια σειρά από αναπάντητα ερωτήματα προσπαθούν να απαντήσουν οι αρχές, για να φωτίζουν την τραγωδία που συνέβη χθες στα Χανιά, όταν η 11χρονη Ιωάννα, μετά από ώρες εξαφάνισης ήδη από προχθές, εντοπίστηκε νεκρή σε απόκρημνο σημείο στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων.


Σύμφωνα με το flashnews.gr, ο ιατροδικαστής, που έσπευσε στο σημείο, διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε εγκληματική ενέργεια. Ωστόσο δεν βρήκε σημάδια που να δείχνουν ότι το κοριτσάκι γλίστρησε στα βράχια, ενώ μάρτυρες φέρονται ότι την είδαν να στέκεται στην άκρη του μικρού γκρεμού.


Οι αστυνομικοί προσπαθούν να ξεδιπλώσουν τη διαδρομή της 11χρονης, από τις 8 το βράδυ της Τρίτης, όταν έφυγε από το σπίτι της κοντά στον Μακρύ Τοίχο, προκειμένου να πάει έναν περίπατο, από τον οποίο δεν επέστρεψε ποτέ.


Κάμερα ασφαλείας εντόπισε την 11χρονη


Κάμερα ασφαλείας εντόπισε το 11χρονο κορίτσι να περνά από τα φανάρια της Χρυσής Ακτής και να κατευθύνεται προς τη θάλασσα. Ως εκ τούτου, καταρρίπτεται το αρχικό σενάριο περί βόλτας της Ιωάννας στην παραλία «Άπτερα». Το βίντεο δείχνει το κοριτσάκι να κρατά σακούλα από σούπερ μάρκετ της περιοχής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αγόρασε ένα σνακ, πριν κατευθυνθεί στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων.


Παρότι η ώρα έχει περάσει, με τη μικρή να λείπει από το σπίτι, την Τετάρτη περίπου στις 11 το πρωί δηλώθηκε η εξαφάνισή της, από συγγενικό της πρόσωπο.Οι αρχές βρέθηκαν επί ποδός, με την αστυνομία, την πυροσβεστική και το λιμενικό να «χτενίζουν» την περιοχή, ενώ στην επιχείρηση εντοπισμού μετείχε και drone. Παράλληλα, εκδόθηκε Amber Alert, με τα στοιχεία της 11χρονης και τη φωτογραφία της.


Ωστόσο οι έρευνες πήραν τραγική τροπή. Ζευγάρι περιπατητών ενημέρωσε την αστυνομία ότι είδαν ένα νεκρό κοριτσάκι στα βράχια δίπλα στην θάλασσα, κάτω από το εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων. Αμέσως, οι άνδρες της επιχείρησης έσπευσαν στο σημείο, όπου βρήκαν το άψυχο σώμα του κοριτσιού.


Τι δείχνει η αυτοψία του ιατροδικαστή


Ο ιατροδικαστής πραγματοποίησε αυτοψία και απέκλεισε το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας. Όμως οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της 11χρονης δεν ήταν ατύχημα.


Το άψυχο σώμα δεν έφερε ίχνη από σύρσιμο στο γκρεμό, κάτι που σημαίνει ότι θα γλιστρούσε στα βράχια. Αντίθετα, η πτώση ήταν κάθετη. Η Ιωάννα έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μάρτυρες την είδαν να στέκεται στην άκρη του γκρεμού.

Τα ερωτήματα της αστυνομίας

Η αστυνομία, που ερευνά τις συνθήκες της τραγωδίας, διαπιστώνει ότι μεσολάβησαν πολλές ώρες μέχρι τη δήλωση της εξαφάνισης του μικρού κοριτσιού. Επίσης, ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγε από το σπίτι της.

Η 11χρονη ζούσε μαζί με άλλα δύο αδέλφια, 6 και 9 ετών, σε δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον. Οι γονείς της είχαν χωρίσει. Πριν δύο χρόνια έγιναν περιστατικά που είχαν απασχολήσει και τη Δικαιοσύνη. Ως εκ τούτου προκύπτουν ερωτήματα για το εάν οι κοινωνικές υπηρεσίες ήταν ενήμερες για τις συνθήκες διαβίωσης της 11χρονης και των άλλων παιδιών της οικογένειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.