Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αυτά είναι τα νέα σενάρια... Πάσχα στο χωριό με self test και μόνο σε μία περιοχή...!

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας παραμένει στο «κόκκινο» και εκατοντάδες συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένους στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Η κ...






Το Εθνικό Σύστημα Υγείας παραμένει στο «κόκκινο» και εκατοντάδες συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένους στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Η κυβέρνηση, μέσα στην δύσκολη αυτή κατάσταση, προσπαθεί να προχωρήσει με μικρά προσεχτικά βήματα στους επόμενους στόχους της, αφού μετά το λιανεμπόριο σειρά έχει η εκπαίδευση αλλά και η περαιτέρω αποσυμπίεση των πολιτών, με φόντο… το Πάσχα.

Ενδεικτικός της δυσκολίας της κατάστασης, βέβαια, είναι το γεγονός πως την Τρίτη, 06.04.2021, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.309 νέα κρούσματα, με την Αττική να καταγράφει 1.883 (!) από αυτά και την Θεσσαλονίκη 622 (σ.σ. δείτε εδώ αναλυτικά την γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων).

Σχολεία ο επόμενος στόχος

Παρόλα αυτά ο σχεδιασμός δεν σταματά και επόμενος στόχος είναι την Δευτέρα 12 Απρίλιου να ανοίξουν τα λύκεια. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέλθουν στα σχολεία αφού πρώτα κάνουν το δωρεάν self test το οποίο αναμένεται να φτάσει στα φαρμακεία όλης της χώρας μέχρι το τέλος της εβδομάδας (σ.σ. δείτε εδώ τι ισχύει αν σας χαλάσει το δωρεάν).

Τα αποτελέσματα των self tests θα καταχωρούνται σε ειδική πλατφόρμα του υπουργείου υγείας ενώ σε περίπτωση που υπάρξει θετικό τεστ στον κορονοϊό, τότε θα υπάρχει δωρεάν επανέλεγχος.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου με τις όποιες δυσκολίες ήταν η αρχή μιας διαδικασίας η οποία μπορεί να συνεχιστεί μόνο εάν τηρηθούν όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας. «Έχουμε μπροστά μας δυο δύσκολους μήνες» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι είναι πλέον απαραίτητη μια νέα συμφωνία ανάμεσα στην πολιτεία και τους πολίτες.
Πάσχα… πώς;

Και κάπου εδώ η συζήτηση πάει… μοιραία στο Πάσχα, καθώς απέχουμε μόλις τρεις εβδομάδες από την Μεγάλη Εβδομάδα. Οι τελικές αποφάσεις για το εάν και με ποιες προϋποθέσεις θα επιτραπεί η μετακίνηση των πολιτών στην περιφέρεια θα αποφασιστεί λίγο πριν από την μεγάλη εβδομάδα. Ωστόσο εάν το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα ίσως επιτραπεί να κάνουμε Πάσχα στο χωριό χωρίς όμως ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και με την εστίαση κλειστή.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το Mega, η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη τον πρώτο σχεδιασμό εξετάζοντας τα πιθανά σενάρια, αφού είναι δεδομένο πως επιθυμεί ένα τέτοιο «άνοιγμα», στο πλαίσιο των «μέτρων αποσυμπίεσης» των πολιτών.

Τίποτα δεν είναι ακόμα δεδομένο και η όποια πρόταση της κυβέρνησης θα περάσει από το… τραπέζι των ειδικών, ωστόσο τα πρώτα σενάρια για το αν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό είδαν το «φως» της δημοσιότητας.

Ας τα δούμε αναλυτικά:

Σενάριο πρώτο: Μόνο μία η μετακίνηση

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, αν επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, θα μπορούμε να πάμε μόνο… σε ένα μέρος. Για παράδειγμα με αφετηρία την Αττική και προορισμό την Θεσσαλονίκη, δεν θα μπορούμε να πάμε… και μια βόλτα από το Κιλκίς ή την Καβάλα για παράδειγμα.

Σενάριο δεύτερο: Έξοδος… με self test

Στο σενάριο αυτό, θα πρέπει να έχουμε μαζί μας αρνητικό self test κορονοϊού για να μετακινηθούμε. Εδώ το τοπίο είναι αρκετά «θολό», καθώς μένει να διευκρινιστούν πολλές πτυχές. Για παράδειγμα το πού θα δηλώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα (σ.σ. σε κάποια πλατφόρμα από την οποία θα εκτυπώνουμε το αποτέλεσμα ίσως;) και το πώς θα γίνονται οι έλεγχοι ώστε να εξακριβώνεται το κατά πόσο οι πολίτες τηρούν τα μέτρα.

Σενάριο τρίτο: Μετακινήσεις σε περιοχές ίδιου επιδημιολογικού φορτίου;

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, με το σχέδιο αυτό εξετάζεται το κατά πόσο μπορούν να γίνουν μετακινήσεις από περιοχές με πολύ βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, όπως για παράδειγμα Αττική και Θεσσαλονίκη, σε άλλες, λιγότερο επιβαρυμένες περιοχές. Αυτό σημαίνει πως ίσως να μπορούμε πιο εύκολα να μετακινηθούμε από μια «πορτοκαλί» περιοχή σε μια άλλη, επίσης «πορτοκαλί», ενώ σε ό, τι αφορά τις «κατακόκκινες» δεν αποκλείεται να μην επιτραπούν καθόλου οι μετακινήσεις.

Όπως και να ‘χει, όλα αυτά είναι τα πρώτα σενάρια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και τα πάντα θα κριθούν από την επιδημιολογική πορεία της χώρας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.