Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Jerusalem Post αποκαλύπτει τον Ερντογάν: Θέλει να απομονώσει το Ισραήλ και να καταστρέψει τις σχέσεις του με Ελλάδα και Κύπρο

hellasjournalΣφοδρή επίθεση εναντίον του Ερντογάν εξαπολύει εκ νέου σήμερα με το βασικό άρθρο γνώμης η έγκυρη ισραηλινή εφημερίδα Jerusale...



hellasjournalΣφοδρή επίθεση εναντίον του Ερντογάν εξαπολύει εκ νέου σήμερα με το βασικό άρθρο γνώμης η έγκυρη ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post η οποία είναι σε γνώση των όσων διαμείβονται στα κυβερνητικά κλιμάκια της χώρας.

Η εφημερίδα επανέρχεται στα γνωστά σενάρια της Άγκυρας περί δήθεν αποκατάστασης των σχέσεων με το Ισραήλ και αναφέρει στον τίτλο της: “Το Ισραήλ πρέπει να προσέχει με την Τουρκία”.

Στον υπότιτλο του δημοσιεύματος αναφέρεται επίσης ότι «μοναδικός στόχος της Τουρκίας υπό τον Ερντογάν την τελευταία δεκαετία ήταν η απομόνωση του Ισραήλ και η ενδυνάμωση των τρομοκρατών της Χαμάς και των εχθρών του Ισραήλ».

Το άρθρο, παραθέτει το ιστορικό του “αφηγήματος” της ΄Αγκυρας εδώ ΄και μια δεκαετία σχετικά με την εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ και αναφέρει:


“Πώς μπορεί μια χώρα να προσποιείται ότι θέλει εξομάλυνση  με το Ισραήλ και ταυτόχρονα να προσπαθεί να απομονώσει το Ισραήλ και να καταστρέψει τη φιλία  του με την Ελλάδα, την Κύπρο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα; Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Ισραήλ πρέπει πάντα να είναι προσεκτικό με τα δημοσιεύματα του Τύπου –που συνήθως τροφοδοτούνται από τα μέσα ενημέρωσης από τα υψηλότερα επίπεδα της Άγκυρας– σχετικά με τη συμφιλίωση”.


Το άρθρο γνώμης προσθέτει:


«Η Τουρκία κυκλοφορεί για άλλη μια φορά αφηγήματα των ΜΜΕ σχετικά με τη “συμφιλίωση” με το Ισραήλ. Η τελευταία προσπάθεια της Τουρκίας να επηρεάσει τα αφηγήματα των ΜΜΕ σχετικά με αυτή τη λεγόμενη συμφιλίωση ήταν άρθρα που δημοσιεύθηκαν σε Τουρκικά και Ισραηλινά ΜΜΕ αναφέροντας ότι ενδέχεται να υπάρξει ανταλλαγή πρεσβευτών. Ωστόσο, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ δήλωσε την Τρίτη ότι η Τουρκία δεν έχει ζητήσει από το Ισραήλ να συμφωνήσει σε ανταλλαγή πρεσβευτών.


Δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία και το κυβερνόν Κόμμα AKΡ του Προέδρου  Ταγίπ Ερντογάν κάνει κάτι τέτοιο. Την άνοιξη του 2020, η Τουρκία δήλωσε ότι ήθελε συμφιλίωση περίπου την εποχή που η Γαλλία, η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Κύπρος και τα ΗΑΕ καταδίκαζαν όλες τις τουρκικές απειλές στην Ανατολική Μεσόγειο. Η προσπάθεια της Τουρκίας να ασκήσει πιέσεις για μια ευρεία μυθική συμφιλίωση υποστηρίχθηκε από την προσπάθεια της Άγκυρας να εμποδίσει συμφωνία Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου για αγωγό και να εμποδίσει το Ισραήλ να ενταχθεί στο Φορουμ Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου EMGF.


“Η Τουρκία ισχυρίστηκε για άλλη μια φορά ότι ήθελε συμφιλίωση όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχασε την εκλογή του πέρυσι. Ο Ερντογάν  ήταν κοντά στον Τραμπ και είχε κάνει τις ΗΠΑ να επιτρέψουν στην Τουρκία να εισβάλει και να κάνει εθνοκάθαρση σε βάρος των Κούρδων στη Συρία. Η Τουρκία χρησιμοποίησε την κυβέρνηση Τραμπ για να απειλήσει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, να παρενοχλήσει τη Γαλλία, να ενθαρρύνει τον ισλαμικό εξτρεμισμό και να στείλει μισθοφόρους στη Λιβύη και τη Συρία. Η απώλεια του Τραμπ οδήγησε την Τουρκία να αποφασίσει ότι ο μόνος τρόπος για να μειωθεί μια αναδυόμενη συμμαχία Ισραήλ-Ελλάδας-ΗΑΕ-Αιγύπτου ήταν να προσπαθήσει να απομονώσει το Ισραήλ από τους νέους φίλους του”.


Πηγή: Jerusalem Post

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.