Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Το ξανασκέφτεται η κυβέρνηση: Αντί για λουκέτα, click away για Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη

Οι δύο επιλογές που έθεσε ο Στέλιος Πέτσας στους εμπόρους της Πάτρας και για τις οποίες θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό, όπως είπε, υπό το βάρ...







Οι δύο επιλογές που έθεσε ο Στέλιος Πέτσας στους εμπόρους της Πάτρας και για τις οποίες θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό, όπως είπε, υπό το βάρος των έντονων αντιδράσεων του κλάδου, τις οποίες αντιμετώπισε και ο ίδιος.

Συνεχίζεται το «θρίλερ» για τους έμπορους σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, με την κυβέρνηση να αφήνει να εννοηθεί πως η απόφαση της για την αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου στις εν λόγω περιοχές θα μπορούσε ενδεχομένως να αλλάξει.

Η προαναγγελία αυτή ήρθε από τον κ. Πέτσα, στον απόηχο των έντονων αντιδράσεων που δέχθηκε ο ίδιος, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στην Πάτρα, αλλά και των διαμαρτυριών του συνόλου των επαγγελματιών στις παραπάνω περιφέρειες.

Ειδικότερα, μετά το πέρας της σύσκεψης στο Επιμελητήριο της αχαϊκής πρωτεύουσας, ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών έκανε λόγο για δύο επιλογές για τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου:

«Η πρώτη επιλογή είναι η στήριξη στο πλαίσιο το οποίο υπάρχει ήδη καταγεγραμμένο από την επιστολή των τριών περιφερειαρχών, για μία έκτακτη ενίσχυση των επιχειρήσεων που θα παραμείνουν κλειστές, κατά το πρότυπο που υπήρξε στο παρελθόν, για παράδειγμα στην δυτική Αττική, όταν είχαμε φαινόμενα αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου και κλεισίματος των καταστημάτων.

Η δεύτερη επιλογή», συνέχισε ο Στέλιος Πέτσας, «είναι αν προχωρήσουμε σε κάποιο άνοιγμα, με ποιους όρους μπορεί να γίνει με ασφάλεια αυτό το άνοιγμα», εξηγώντας ότι «ένας τρόπος να αφήσουμε τον ιό έξω από την πόρτα των καταστημάτων του λιανεμπορίου, είναι το click away».

Όπως είπε στην συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, «αυτές οι δύο ξεκάθαρες επιλογές θα τεθούν από εμένα σήμερα στον πρωθυπουργό, θα συζητηθούν και ελπίζω να έχουμε κάποιες αποφάσεις σε μία θετική κατεύθυνση εντός της ημέρας».

«Φεύγω από την Πάτρα, πιστεύοντας αυτό που πίστευα πάντα και που πιστεύει η κυβέρνηση, ότι δηλαδή είναι καλύτερο πάντα να συζητάμε τα θέματα, παρά να καθόμαστε από μακριά, διότι η πρόθεσή μας είναι να βρίσκουμε λύσεις από κοινού, αφού είμαστε σύμμαχοι και θα αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα οποιαδήποτε δυσκολία έχουμε, έστω και αυτές τις τελευταίες δύσκολες εβδομάδες, μέχρι να ξεπεράσουμε οριστικά αυτή την κρίση», πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στη σύσκεψη που προηγήθηκε είπε ότι «δόθηκε η ευκαιρία για μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση σε ένα πάρα πολύ θετικό κλίμα, με όλους τους εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, τους συλλόγους και τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών».

Άνοιγμα με μέτρα ζητούν οι φορείς

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος της Πάτρας και της Αχαΐας, έχουμε την ίδια άποψη, δηλαδή στα εμπορικά καταστήματα τώρα και στην εστίαση αργότερα, μπορούμε να τηρήσουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα». «Εκείνο που θέλω να υπογραμμίσω», συνέχισε, «είναι ότι δεν θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε όλο αυτό που ζούμε, αν ο καθένας δεν έχει ατομική ευθύνη».

Στο μεταξύ, έξω από κτίριο του Επιμελητηρίου είχαν συγκεντρωθεί έμποροι της Πάτρας, οι οποίοι διαμαρτύρονταν έντονα για την αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου και ζητούσαν να τους επιτραπεί να ανοίξουν τα καταστήματά τους. Ανάλογη εικόνα είχε σημειωθεί και κατά την επίσκεψη Πέτσα στο Δημαρχείο, όπου δέχθηκε φραστικά πυρά των εκπροσώπων των επαγγελματιών του εμπορίου.

Νωρίτερα, και ο δήμαρχος Πατρέων τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των μαγαζιών. Ανέφερε ότι «συναντηθήκαμε με τον Στέλιο Πέτσα για να δούμε το ζήτημα των καταστημάτων σε σχέση με την απόφαση που ελήφθη για να μην ανοίξουν» και πρόσθεσε: «Εμείς αναγνωρίζουμε ότι είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ότι είμαστε με την πλάτη στον τοίχο, ότι πρέπει να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα για να προστατευθεί η υγεία και αναλύσαμε και τα αιτήματα, τα οποία είχαμε κατά καιρούς βάλει». Παράλληλα, συνέχισε, «η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δεν απαιτεί μόνο περιγραφή, αλλά απαιτεί και μέτρα εκτάκτου ανάγκης και αυτά θέσαμε στον κύριο υπουργό, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος τον οποίο διατρέχει η πόλη μας εξαιτίας της πανδημίας».

Όσον αφορά στην απόφαση για αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου, ο Κώστας Πελετίδης είπε ότι «ζητήσαμε από την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της και να ανοίξουν τα καταστήματα, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα», προσθέτοντας ότι «καθήκον όλων μας και όλης της πόλης είναι να πάρει και ο καθένας τα μέτρα που του αναλογούν, δηλαδή η κυβέρνηση τα δικά της, η υγειονομική περιφέρεια τα δικά της, ο δήμος τα δικά του στους χώρους εργασίας και ο εμπορικός σύλλογος τα δικά του».

Υπενθυμίζεται πως οι επιχειρηματίες της Πάτρας, όπως και της Θεσσαλονίκης, έχουν διαμηνύσει ότι είναι έτοιμοι να ανοίξουν τα καταστήματά τους αύριο, έστω σε συμβολικό επίπεδο. Στην Πάτρα, μάλιστα, οι επαγγελματίες θα αναρτήσουν αφίσα-κηδειόχαρτο και μαύρες σημαίες στα καταστήματά τους.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.