Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τουρκία: Οι «διαμορφωτές γνώμης» και ο σύμβουλος του Ερντογάν που θα πυροβολούσε Έλληνα πιλότο στο κεφάλι...!!!

Του Χρήστου Μαζανίτη_ Ποιοι διαμορφώνουν τον δημόσιο διάλογο στην Τουρκία; Ποιοι εμφανίζονται ως αναλυτές και opinion makers στα παράθυρα τ...







Του Χρήστου Μαζανίτη_ Ποιοι διαμορφώνουν τον δημόσιο διάλογο στην Τουρκία; Ποιοι εμφανίζονται ως αναλυτές και opinion makers στα παράθυρα των τηλεοπτικών εκπομπών, επηρεάζοντας τους Τούρκους πολίτες; Τα ερωτήματα γίνονται ακόμα πιο ενδιαφέροντα αν αναλογιστεί κάποιος ότι άπαντα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη γείτονα είναι ευθυγραμμισμένα με την γραμμή που «δίνει» κεντρικά το καθεστώς Ερντογάν, το οποίο μάλιστα υποβάλλει με τους μηχανισμούς του τα πάντα σε αυστηρή λογοκρισία.

Ένας από τους «θαμώνες» των παραθύρων των τουρκικών δελτίων ειδήσεων και τηλεοπτικών εκπομπών είναι ο καθηγητής Πανεπιστημίου Μεσούτ Χακί Τζασίν (Mesut Hakkı Caşın). Σύμφωνα με το βιογραφικό του είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Gazi καθώς και στο Texas San Antonio College, ενώ κατέχει διδακτορικό τίτλο στις Στρατηγικές Σπουδές Ασφάλειας. Από το 2002 διδάσκει Διεθνές Δίκαιο και Διεθνείς Σχέσεις σε αρκετά τουρκικά πανεπιστήμια καθώς και στις τούρκικες στρατιωτικές ακαδημίες. Μεταξύ των άλλων διακεκριμένων θέσεων που κατέχει, είναι και μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και Εξωτερικής Πολιτικής της Τουρκίας, συμβουλεύοντας τον Τούρκο Πρόεδρο επί των σχετικών θεμάτων.

Όλα τα παραπάνω προδιαθέτουν για έναν άνθρωπο καλλιεργημένο, που ομιλεί με έναν μεστό και τεκμηριωμένο λόγο και ο οποίος ως καθηγητής του διεθνούς δικαίου σέβεται τις βασικές αρχές του. Κι όμως! Ο κύριος αυτός τον περασμένο Σεπτέμβριο, σε μια επίδειξη του «υψηλού επιστημονικού επιπέδου του», δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι θα πυροβολούσε έναν Έλληνα πιλότο στο κεφάλι!!! Στην ίδια εκπομπή μάλιστα, απείλησε με καταβύθιση το γαλλικό αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ!

Στις 29 Μαρτίου, ως καλεσμένος σε τουρκική τηλεοπτική εκπομπή υποστήριξε ότι «η Γαλάζια Πατρίδα της Τουρκίας εκτείνεται από το Γιβραλτάρ ως την Ερυθρά Θάλασσα και τον Ινδικό Ωκεανό», καταδεικνύοντας ότι τελικά οι τίτλοι δεν έχουν καμία σημασία, αφού ακόμη κι ένας «καθηγητής διεθνούς δικαίου και διεθνών σχέσεων» μπορεί να μην έχει την παραμικρή σχέση με τις διεθνείς σχέσεις και το διεθνές δίκαιο! Σε άλλη εκπομπή, εξέφρασε την «ρεαλιστική» άποψη ότι η Ελλάδα σχεδιάζει εισβολή στην Τουρκία με τη βοήθεια της Γαλλίας και των ΗΠΑ... Ενώ πριν από λίγες ημέρες ο ίδιος ξαναχτύπησε, κορυφώνοντας το εθνικιστικό του κρεσέντο και δηλώνοντας ότι «η Αλεξανδρούπολη ανήκει στους Τούρκους»...

Οι Εθνικιστές διαμορφωτές γνώμης

Η περίπτωση του Mesut Hakkı Caşın δεν είναι η μοναδική. Τα τηλεοπτικά παράθυρα των δελτίων ειδήσεων και των τηλεοπτικών εκπομπών στην Τουρκία κατακλύζονται καθημερινά από ανθρώπους που κατέχουν δημόσια αξιώματα, οι οποίοι συναγωνίζονται μεταξύ τους στο ποιος θα ξεστομίσει την μεγαλύτερη εθνικιστική κορώνα, ποιος θα εξαπολύσει την πιο υβριστική επίθεση προς την Ελλάδα, ποιος θα δηλητηριάσει περισσότερο τον τουρκικό δημόσιο διάλογο με ενέσεις μίσους προς τη χώρα μας.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει την περίπτωση του Γιγίτ Μπουλούτ. Άλλος σύμβουλος του Ερντογάν, που κυρίως μέσω του καναλιού TRT εξέφραζε απόψεις όπως «Η Ελλάδα θα καταστραφεί μέσα σε τρεις έως τέσσερις ώρες, αν διεξαγάγει πόλεμο εναντίον της Τουρκίας», ποτίζοντας δηλητήριο την τουρκική γνώμη για το Ισραήλ και τον ύπουλο ρόλο που διαδραματίζει υπέρ της Ελλάδας σε βάρος της Τουρκίας.

Πρόκειται για ανθρώπους που σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα θα θεωρούνταν γραφικοί, ανάξιοι να τους δώσει κάποιος και την παραμικρή σημασία. Κι όμως στην Τουρκία του Ερντογάν, οι ακραίοι αυτοί εθνικιστές κατέχουν δημόσια αξιώματα. Κατέχουν θέσεις καθηγητών, διδάσκοντας τις ακραίες εθνικιστικές θέσεις τους σε φοιτητές και σπουδαστές στρατιωτικών σχολών! Κατέχουν θέσεις συμβούλων του Τούρκου Προέδρου επί θεμάτων ασφαλείας, εξ ου και ελλοχεύει ο μείζων κίνδυνος να ωθήσουν τον Ερντογάν σε αποφάσεις που δύνανται να οδηγήσουν σε γενική ανάφλεξη την ασταθή αυτή περιοχή της ευρύτερης γειτονιάς μας.

Αυτή η παραπάνω συνοπτική αναφορά, αντικατοπτρίζει την υπόσταση των συμβούλων του Ερντογάν, οι οποίοι κατά ένα τρόπο αποτελούν και κατεστημένο στη Τουρκία με ρόλο «διαμορφωτή της κοινής γνώμης». Ο ρόλος τους πρωταγωνιστικός, γι’ αυτό έχουν το ελεύθερο από το τουρκικό καθεστώς να παρουσιάζονται στα τηλεοπτικά παράθυρα και να δυναμιτίζουν διαρκώς το κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις... Να χτυπούν το τύμπανο του τουρκικού εθνικισμού, να διαλαλούν ότι η πατρίδα τους οριοθετείται από τα «σύνορα της καρδιάς τους» και εκμεταλλευόμενοι την άγνοια ή το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο της συντριπτικής πλειονότητας των Τούρκων πολιτών, να καλλιεργούν το κατάλληλο θυμικό της «πάλαι ποτέ» οθωμανικής καταγωγής του τουρκικού λαού.

Είναι βέβαια προφανές, ότι αυτός είναι ένας πλασματικός κόσμος που στηρίζεται από τον Ερντογάν, ώστε ο λαός να ξεχάσει τα σοβαρότατα προβλήματά του, τα οποία άπτονται πλέον της προσωπικής και οικονομικής επιβίωσης για κάθε Τούρκο πολίτη...

Επίκαιρος, λοιπόν, ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν σχολιάζοντας την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, είχε δηλώσει εύστοχα τον περασμένο Σεπτέμβριο: «Οφείλουμε ως Ευρωπαίοι να είμαστε ξεκάθαροι όχι με την Τουρκία ως έθνος και ως λαό, αλλά με την Κυβέρνηση του προέδρου Ερντογάν που συμπεριφέρεται με απαράδεκτο τρόπο». Διαχώρισε τότε ο Γάλλος Πρόεδρος, την τουρκική ηγεσία από τον λαό και απευθυνόμενος στον κάθε έναν Τούρκο πολίτη τόνισε πως «του αξίζει κάτι καλύτερο». Του αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό το κατά Ντράγκι δικτατορικού τύπου καθεστώς που τον κυβερνά και το οποίο έχει οδηγήσει την Τουρκία στη διεθνή απομόνωση και στην αντιμετώπισή της ως κράτους-παρία.

Η πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση στην Κωνσταντινούπολη έφερε το πρώτο ηχηρό ράπισμα δυσαρέσκειας στο πρόσωπο του Ερντογάν... Ο χρόνος θα δείξει και μένει να αποδειχθεί με ποιο τρόπο θέλει να πορευτεί ο τουρκικός λαός γιατί πράγματι του αξίζει κάτι καλύτερο!​

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.