Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Και τα «χειρότερα» έρχονται... «Βαθιά πληγή στη φιλία και την εμπιστοσύνη Τουρκίας και ΗΠΑ»...!!!

Η υστερία μόλις ξεκίνησε... Με ακόμα πιο σκληρή γλώσσα, από αυτήν που χρησιμοποίησαν πριν λίγο Τσαβούσογλου και Αλτούν, απάντησε το υπουργεί...







Η υστερία μόλις ξεκίνησε... Με ακόμα πιο σκληρή γλώσσα, από αυτήν που χρησιμοποίησαν πριν λίγο Τσαβούσογλου και Αλτούν, απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στην αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας από τις ΗΠΑ.... Διαβάστε:

«Είναι σαφές ότι η προαναφερθείσα δήλωση δεν βασίζεται σε επιστημονική και νομική βάση ή σε εύρημα σχετικά με το θέμα. Όσον αφορά τα γεγονότα του 1915, δεν υπήρχε καμία από τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την έκφραση της γενοκτονίας, όπως ορίζεται στο διεθνές δίκαιο», αναφέρεται μεταξύ άλλων ενώ γίνεται λόγος για πίεση που ασκήθηκε προς τον Τζο Μπάιντεν και επηρεασμό από ριζοσπαστικές ομάδες Αρμενίων έτσι ώστε να προχωρήσει σε αυτή τη δήλωση.

«Η φύση των γεγονότων του 1915 δεν αλλάζει ανάλογα με τα κυκλικά πολιτικά κίνητρα των πολιτικών ή τις εσωτερικές πολιτικές εκτιμήσεις. Μια τέτοια στάση εξυπηρετεί μόνο μια βαριά παραμόρφωση της ιστορίας», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ενώ στη συνέχεια επικαλείται αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να δικαιολογήσει τη θέση της Άγκυρας.

«Η δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, που δεν έχει ούτε νομική ούτε ηθική εξουσία να κρίνει ιστορικά ζητήματα, δεν έχει καμία αξία», προσθέτει χαρακτηριστικά ενώ τονίζει πως η Τουρκία δεν θα πάρει ποτέ μαθήματα από κανέναν, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στις εκδηλώσεις μνήμης για τους Αρμένιους που θα διεξαχθούν στην Τουρκία σε συνεννόηση με Αρμένιους κληρικούς και με πρωτοβουλία του Ερντογάν, ενώ τονίζεται πως «η δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ θα πολώσει τους λαούς και θα κάνει την ειρήνη και τη σταθερότητα δύσκολες στην περιοχή».

«Η δήλωση αυτή διαστρεβλώνει ιστορικά γεγονότα και δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτή στη συνείδηση του τουρκικού λαού. Θα ανοίξει βαθιά πληγή που συγκλονίζει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και τη φιλία μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά ενώ ο Τζο Μπάιντεν καλείται να «διορθώσει αυτό το σοβαρό λάθος που εξυπηρετεί μόνο την ικανοποίηση ορισμένων πολιτικών κύκλων».

«Αντί να υπηρετούμε την ατζέντα αυτών των κύκλων που προσπαθούν να δημιουργήσουν εχθρότητα από την ιστορία, σας προσκαλούμε να στηρίξετε τις προσπάθειες για την καθιέρωση μιας πρακτικής ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή, ειδικά μεταξύ των λαών των Τούρκων και των Αρμένιων», αναφέρει κλείνοντας η ανακοίνωση.


---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.