Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Για να πάψει η ΒΡΩΜΙΚΗ ανθελληνική προπαγάνδα... Ιδού η Επιστολή Υψηλάντη στον Κολοκοτρώνη για τον πλαστό αφορισμό του Γρηγορίου του Ε΄!.

Από τον «ΣΤΟΧΟ» που κυκλοφορεί... Το περασμένο Σάββατο 10 Απριλίου ἡ Ὀρθόδοξος Ἑκκλησία και σύμπας ο Ελληνισμός τίμησε τα 200 χρόνια από ...



Από τον «ΣΤΟΧΟ» που κυκλοφορεί...

Το περασμένο Σάββατο 10 Απριλίου ἡ Ὀρθόδοξος Ἑκκλησία και σύμπας ο Ελληνισμός τίμησε τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Οικουμενικού Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε΄,που κρέμασαν οι Οθωμανοί στις 10 Απριλίου 1821 στο Φανάρι, στην κλειστή μέχρι σήμερα Πύλη του Πατριαρχείου.

Είναι γνωστά τα όσα λέγονται εναντίον του Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε΄ ότι είχε αφορίσει την Ελληνική Επανάσταση και όλους τους Αγωνιστές του 1821 από τον Ρήγα Φεραίο μέχρι τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Αντίθετα, ελάχιστοι ξέρουν πως ο ίδιος ο Αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας και της Ελληνικής Επαναστάσεως, Αλέξανδρος Υψηλάντης, με αλλεπάλληλες επιστολές του είχε προειδοποιήσει τους Έλληνες από τον Γενάρη του 1821 ότι ο επικείμενος Αφορισμός του Πατριάρχη στην Ελληνική Επανάσταση θα είναι «για τα μάτια των Τούρκων», προκειμένου ο Σουλτάνος να μη διατάξει Γενική Σφαγή των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη, στην Σμύρνη και στις άλλες μεγάλες πόλεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, όπου θριάμβευαν και ευημερούσαν οι Ρωμηοί.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΛ. ΥΨΗΛΑΝΤΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

Μέχρι πρόσφατα, ως πηγή της περίφημης επιστολής του Υψηλάντη προς τον Κολοκοτρώνη όπου γίνεται λόγος για τον επικείμενο πλαστό αφορισμό των Επαναστατών από τον Γρηγόριο τον Ε΄ δινόταν ένα «ξεχασμένο» βιβλίο του μπολσεβίκου καθηγητού Αλέξανδρου Δεσποτόπουλου. Ακόμη κι ο μακαριστός παπα-Γιώργης Μεταλληνός το βιβλίο του Δεσποτόπουλου ανέφερε, κάθε φορά που έκανε λόγο για την περίφημη αυτή επιστολή του Υψηλάντη προς τον Κολοκοτρώνη, που θα έπρεπε να διδάσκεται σε όλες τις βαθμίδες των ελληνικών σχολείων.

Σήμερα, ο «Στόχος» θα κάνει μια μεγάλη αποκάλυψη: Πηγή της θρυλικής αυτής επιστολής του Αρχηγού της Φιλικής Εταιρείας προς τον Γέρο του Μωρηά είναι το έργο «Ελληνικά Υπομνήματα, ήτοι Επιστολαί και διάφορα έγγραφα αφορώντα την Ελληνικήν Επανάστασιν από το 1821 μέχρι το 1827» που εξεδόθη στην Αθήνα το 1856 από τον νεώτερο γιό του Κολοκοτρώνη, υποστράτηγο Ιωάννη Θ. Κολοκοτρώνη. Δείτε εδώ https://tinyurl.com/cra38zdk το σχετικό ντοκουμέντο που όλοι αγνοούσαν μέχρι σήμερα που το αποκαλύπτει ο «Στόχος».

Η επιστολή του Υψηλάντη προς τον Κολοκοτρώνη φέρει ημερομηνία 29 Ιανουαρίου 1821 και μεταξύ πολλών άλλων λέει επί λέξει: « Φιλογενέστατε και ανδρείε καπετάν Θεοδωράκη Κολοκοτρώνη! …. η) Ο μέν Πατριάρχης βιαζόμενος παρά της Πόρτας σας στέλλει αφοριστικά και εξάρχους, παρακινώντας σας να ενωθήτε με την Πόρταν, εσείς όμως να τα θεωρήτε ταύτα ως άκυρα, καθότι γίνονται με βίαν και δυναστείαν και άνευ θελήσεως του Πατριάρχου»!...

Εφημερίδα «ΣΤΟΧΟΣ»

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.