Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Κεραυνοί» ΗΠΑ: «Να φύγουν Τούρκοι & Ρώσοι από την Λιβύη... Η Άγκυρα προκαλεί Ελλάδα & Γαλλία»

Για πρώτη φορά ζήτησε η Ουάσινγκτον αποχώρηση των Τούρκων Καταιγιστικές εξελίξεις έχουμε στην Λιβύη, καθώς οι ΗΠΑ ζήτησαν και με τον πιο επ...




Για πρώτη φορά ζήτησε η Ουάσινγκτον αποχώρηση των Τούρκων


Καταιγιστικές εξελίξεις έχουμε στην Λιβύη, καθώς οι ΗΠΑ ζήτησαν και με τον πιο επίσημο τρόπο, την αποχώρηση, Τούρκων, μισθοφόρων και Ρώσων από την Λιβύη, σύμφωνα με το Al Arabiya.

Tι αναφέρει το αραβικό δίκτυο:

''Ένας αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών μίλησε στο Al Arabiya.net και τόνισε ότι ο απώτερος στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι «η κυρίαρχη, σταθερή, ενωμένη και ασφαλής Λιβύη, χωρίς ξένη παρέμβαση και ικανή να καταπολεμήσει την τρομοκρατία» και επεσήμανε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν προτεραιότητα στην εξεύρεση μιας ολοκληρωμένης πολιτικής λύσης.

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει η πολιτική των ΗΠΑ για την επίτευξη των δηλωμένων στόχων της, είναι ότι δεν είναι παρούσα στο πεδίο της Λιβύης, σε αντίθεση με άλλες χώρες, που δηλώνουν το ''παρών''.

Ο αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, δήλωσε στο Al-Arabiya.net, ότι σε συζήτηση που είχαν ο υπουργός Εξωτερικών Anthony Blinken και ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Λιβύης, Ντμπεϊμπά, "τόνισαν την ανάγκη εξόδου όλων των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη χωρίς καθυστέρηση". Ο αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, ανέφερε ότι: ''η Ουάσινγκτον αντιτίθενται σε οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση στη Λιβύη και υποστηρίζουμε την κατάπαυση του πυρός, συμπεριλαμβανομένης της απόσυρσης όλων των ξένων μαχητών και μισθοφόρων.''

Αυτό που ανησυχεί τους Αμερικανούς, είναι ότι η Ρωσία επέστρεψε στη Λιβύη και τώρα καταλαμβάνει εδάφη, χτίζει βάσεις και επεκτείνει τη στρατιωτική και πολιτική επιρροή της. Οι Αμερικανοί θεωρούν επίσης τη ρωσική παρουσία ως αποσταθεροποιητική παρουσία και ο αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε στο Al-Arabiya.net, πως ''η παρέμβαση της Ρωσίας στη Λιβύη εγείρει ιδιαίτερη ανησυχία για τις Ηνωμένες Πολιτείες'' και θεωρούν ότι υπάρχει ανάγκη για έξοδος των ρωσικών μισθοφόρων δυνάμεων, καθώς και των τουρκικών δυνάμεων και όλων των μισθοφόρων.

Όπως αναφέρουν επίσης οι ΗΠΑ, η Τουρκία έχει προκαλέσει μεγάλες αναταραχές με την επέμβασή της στην Λιβύη. Οι αμερικανοί αναφέρουν επίσης, ότι η Τουρκία προκάλεσε μεγάλα προβλήματα μέσω της παρέμβασής της και σε μέλη του ΝΑΤΟ. ''Η Άγκυρα προκαλεί την Γαλλία, την Ελλάδα και την Ιταλία, με την δράση της στην Λιβύη'', αναφέρουν αμερικανοί Αξιωματούχοι'', σύμφωνα με το Al Arabiya.

  ---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.