Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προκαλεί και πάλι ο Οκτάι: «Η Τουρκία θέλει τα κατεχόμενα να είναι ανεξάρτητο κράτος... Η μόνη αποδεκτή λύση» λέει ο τούρκος αντιπρόεδρος

Η Τουρκία και οι τουρκοκύπριοι θα υιοθετήσουν ως την μόνη αποδεκτή λύση την δημιουργία 2 κρατών Η Άγκυρα θέλει μια "Βόρεια Κύπρο"...







Η Τουρκία και οι τουρκοκύπριοι θα υιοθετήσουν ως την μόνη αποδεκτή λύση την δημιουργία 2 κρατών

Η Άγκυρα θέλει μια "Βόρεια Κύπρο" που στέκεται στα πόδια της και δημιουργεί θέσεις εργασίας για τη νεολαία της, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Fuat Oktay την Πέμπτη κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα, όπως αναφέρει το nationalpost.com.cy.

Ο Οκτάι καλωσορίστηκε από τους τοπικούς φορείς στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ερτσάν , ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τους κατοίκους του χωριού Κροπλού.

Ο Oktay επιθεώρησε επίσης μια τοποθεσία στο χωριό Güvercinlik, όπου σχεδιάστηκε να δημιουργηθεί βιομηχανική ζώνη, βάσει χρηματοδοτικής και οικονομικής συμφωνίας του 2021 μεταξύ της Τουρκίας και του ψευδοκράτους. Ενημερώθηκε για το επόμενο στάδιο της κατασκευής εκεί.

Μετά την επιθεώρηση, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος είπε ότι ένας από τους κύριους στόχους της χρηματοοικονομικής συμφωνίας του 2021 είναι να δει μια παραγωγική "ΤΔΒΚ", όπου γίνονται επενδύσεις και δημιουργούν απασχόληση.

Σημειώνοντας ότι η οργανωμένη βιομηχανική ζώνη είναι ένας από τους τομείς στους οποίους εστιάζει φέτος, είπε ότι η Τουρκία είναι πολύ μπροστά στο πεδίο και ότι θέλει να μεταφέρει την εμπειρία της στην ΤΔΒΚ, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών, του περιβαλλοντικού σχεδιασμού, των εγκαταστάσεων επεξεργασίας, των έργων οδοποιίας και ανέγερσης εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Ο αντιπρόεδρος είπε ότι στο μοντέλο ανάπτυξης της Τουρκίας, η παραγωγή, η απασχόληση και οι εξαγωγές πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, προσθέτοντας ότι επιθυμούν το ίδιο για την ΤΔΒΚ και πραγματοποίησαν συναντήσεις με μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) στο πλαίσιο αυτό.

Δήλωσε ότι η Τουρκία θα παρέχει κίνητρα στην "ΤΔΒΚ", προσθέτοντας ότι οι βιομήχανοι και όχι η γραφειοκρατία, πρέπει να έχουν λόγο στη διαχείριση μιας οργανωμένης βιομηχανικής ζώνης.

Ο Οκτάι τόνισε επίσης ότι θέλουν να μετατρέψουν τη βιομηχανική ζώνη σε κέντρο έλξης για επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των Τούρκων επιχειρηματιών.

Μετά την επίσκεψή του στον τόπο της προγραμματισμένης βιομηχανικής ζώνης, ο Οκτάι συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Γκαζιμαγκούσα Ισμαήλ Αρτέρ στο δημοτικό κτίριο.

Σύμφωνα με την Τουρκική Υπηρεσία Κύπρου (TAK), ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους, Ersan Saner τόνισε ε ότι η βιομηχανική ζώνη θα συμβάλει σημαντικά στην οικονομία του ψευδοκράτους και ευχαρίστησε την Τουρκία που μοιράστηκε την εμπειρία της.

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, αργότερα, παρακολούθησε την πρεμιέρα της σειράς του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού TRT "Bir Zamanlar Kıbrıs" (Once Upon a Time in Cyprus), που αντικατοπτρίζει τον των Τουρκοκυπρίων στο νησί της Κύπρου.

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι τελικά η άτυπη σύνοδος για το Κυπριακό υπό την αιγίδα του ΓΓ του ΟΗΕ, "θα γίνει για να γίνει".

Η Τουρκία και οι τουρκοκύπριοι θα υιοθετήσουν σίγουρα άκαμπτη στάση, προκρίνοντας ως την μόνη αποδεκτή λύση την δημιουργία 2 κρατών.

Σε αυτό κατατείνουν οι δηλώσεις Ερντογάν-Τατάρ και τώρα του Τούρκου Αντιπρόεδρου Οκτάϊ που είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες με την "λύση των 2 κρατών", η "τουρκική φιέστα" για τα Βαρώσια, καθώς και η εκβιομηχάνιση των κατεχομένων συνοδευόμενη από έργα υποδομής που είναι σχεδιασμένα να πραγματοποιηθούν στα κατεχόμενα.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.