Tελευταια Νεα

Σάββατο, Απριλίου 10, 2021

Νέα παγκόσμια απειλή: Πανδημία στον κυβερνοχώρο -Τι θα γίνει στις 9 Ιουλίου - Τι είναι η προσομοίωση Cyberattack του 2021


Πολλοί που παρακολουθούν επισταμένως της επικαιρότητα και δεν διαβάζουν μόνο τίτλους άρθρων, γνωρίζουν για μια προσομοίωση που ονομάζεται Event 201, η οποία διεξήχθη από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) κι η οποία προηγήθηκε της πανδημίας του COVID. Το Event 201 περιγράφηκε απότομα και φάνηκε να προβλέπει την πανδημία. (Υπήρχε επίσης μια προσομοίωση πανδημίας που ονομάζεται Clade X που προηγήθηκε του Covid.)

Αυτό που ορισμένοι μπορεί να μην γνωρίζουν, ωστόσο, είναι ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ διεξήγαγε μια παρόμοια προσομοίωση, το Cyber ​​Polygon 2020. Αυτό το γεγονός του 2020 προέβλεψε επίσης μια παγκόσμια καταστροφή.

Μια νέα προσομοίωση κυβερνοεπιθέσεων, το Cyber ​​Polygon, θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο του 2021

Το WEF, η Sberbank της Ρωσίας και η θυγατρική της Cyberecurity BIZONE ανακοίνωσαν τον Φεβρουάριο ότι θα πραγματοποιηθεί μια νέα προσομοίωση επίθεσης στον κυβερνοχώρο στις 9 Ιουλίου 2021. Η εκδήλωση θα προσομοιώσει μια επίθεση στον κυβερνοχώρο εφοδιαστικής αλυσίδας παρόμοια με την επίθεση SolarWinds που θα «αξιολογούσε την ανθεκτικότητα στον κυβερνοχώρο».

Σε σχετικό αποκαλυπτικό άρθρο που γράφτηκε από τους Whitney Webb και Johnny Vedmore, με τίτλο "From Event 201 To Cyber ​​Polygon: The WEF's Simulation Of a Comber Cyber ​​Pandemic" αναφέρεται:

Η άσκηση έρχεται αρκετούς μήνες αφότου το WEF, ο «διεθνής οργανισμός συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα» που καταγράφει την πλουσιότερη ελίτ του κόσμου μεταξύ των μελών του, ανακοίνωσε επίσημα το κίνημά του για μια Μεγάλη Επαναφορά (Great Reset), η οποία θα περιελάμβανε τη συντονισμένη μετάβαση σε μια παγκόσμια τέταρτη βιομηχανική επανάσταση. Μια οικονομία στην οποία οι ανθρώπινοι εργαζόμενοι καθίστανται όλο και πιο άσχετοι. Αυτή η επανάσταση, συμπεριλαμβανομένου του μεγαλύτερου υποστηρικτή της, του ιδρυτή του WEF, Klaus Schwab, έχει παρουσιάσει στο παρελθόν ένα μεγάλο πρόβλημα για τα μέλη και τις οργανώσεις μελών του WEF όσον αφορά το τι θα συμβεί στις μάζες των ανθρώπων που έχουν μείνει άνεργοι από τον αυξανόμενο αυτοματισμό και την ψηφιοποίηση στο χώρο εργασίας.

Τα νέα οικονομικά συστήματα που βασίζονται σε ψηφιακό επίπεδο και είτε συνεργάζονται είτε διαχειρίζονται από κεντρικές τράπεζες αποτελούν βασικό μέρος της Μεγάλης Επαναφοράς του WEF και τέτοια συστήματα θα αποτελούσαν μέρος της απάντησης στον έλεγχο των μαζών των πρόσφατα ανέργων. Όπως ανέφεραν και άλλοι, αυτά τα ψηφιακά μονοπώλια, όχι μόνο οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, θα επέτρεπαν σε εκείνους που τα ελέγχουν να «απενεργοποιήσουν» τα χρήματα ενός ατόμου και την πρόσβαση σε υπηρεσίες εάν το άτομο αυτό δεν συμμορφώνεται με ορισμένους νόμους, εντολές και κανονισμούς.

Πώς περιγράφουν οι συντονιστές εκδηλώσεων το Cyber ​​Polygon 2021;

Ο πρόσφατα ενημερωμένος ιστότοπος εκδηλώσεων, το Cyber ​​Polygon 2021, προειδοποιεί πως ο κόσμος είναι πιο διασυνδεδεμένος και η παγκόσμια ψηφιοποίηση επιταχύνεται και «ένας μόνο ευάλωτος σύνδεσμος είναι αρκετός για να ρίξει ολόκληρο το σύστημα, ακριβώς όπως το φαινόμενο ντόμινο. Μια ασφαλής προσέγγιση στην ψηφιακή ανάπτυξη σήμερα θα καθορίσει το μέλλον της ανθρωπότητας για τις επόμενες δεκαετίες» .

Από τον ιστότοπο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ διαβάζουμε:

Τι είναι το Cyber ​​Polygon;

Το Cyber ​​Polygon είναι μια μοναδική εκδήλωση ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που συνδυάζει τη μεγαλύτερη τεχνική κατάρτιση στον κόσμο για εταιρικές ομάδες και ένα διαδικτυακό συνέδριο με ανώτερους υπαλλήλους διεθνών οργανισμών και κορυφαίων εταιρειών.

Cyber ​​Polygon το 2021

Φέτος, οι συζητήσεις κατά τη διάρκεια της ζωντανής διάσκεψης θα επικεντρωθούν στην ασφαλή ανάπτυξη των οικοσυστημάτων. Με την επιτάχυνση της παγκόσμιας ψηφιοποίησης και των ανθρώπων, των εταιρειών και των χωρών να αλληλοσυνδέονται, η ασφάλεια κάθε στοιχείου μιας αλυσίδας εφοδιασμού είναι το κλειδί για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας ολόκληρου του συστήματος.

Κατά τη διάρκεια της τεχνικής άσκησης, οι συμμετέχοντες θα εξασκήσουν τις πρακτικές τους δεξιότητες στην άμβλυνση μιας στοχευμένης επίθεσης αλυσίδας εφοδιασμού σε ένα εταιρικό οικοσύστημα σε πραγματικό χρόνο.

Οι κρίσεις φαίνεται να προκύπτουν βολικά όταν οι άνθρωποι στην εξουσία θέλουν αλλαγή.
Όλα αυτά συνδέονται απευθείας με το Universal Basic Income. Το πολύ δημοφιλές UBI, που εισήχθη με ακόμη πιο έντονη τάση μετά την πανδημία του COVID 19, έχει διαδώσει τις συνεχείς «πληρωμές τόνωσης» για να επιβιώσει από την κρίση. Η ιδέα του UBI μεταφέρεται εδώ και καιρό ως λύση στη φτώχεια, με bloggers όπως η Daisy Luther να τη συγκρίνουν με τη σύγχρονη φεουδαρχία. Με τα δομικά στοιχεία του πλέγματος τεχνολογικού ελέγχου ήδη, η προσθήκη ενός UBI αποτελεί μια σχετικά ισχυρή βάση.

Ο ρόλος της Ρωσίας

Αυτό που είναι επίσης αξιοσημείωτο για την επερχόμενη προσομοίωση είναι η ένταξη της Ρωσίας ως ηγέτιδας δύναμης ενός τόσο σημαντικού παγκόσμιου γεγονότος.

Εάν υπάρχει πραγματική επίθεση στον κυβερνοχώρο που απενεργοποιεί και διαταράσσει μεγάλο μέρος του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, ποιος θα κατηγορηθεί; Με την συμμετοχή της στην προσομείωση διαγράφεται αυτομάτως και το σενάριο που βολεύειε κάποιους και έχιει πάντα ως δικαιολογία τους “Ρώσους χάκερ”.

Νέα απειλή στον ορίζοντα

Οι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν αυξανόμενο κίνδυνο, λένε οι ειδικοί, με ορισμένους ακόμη και να υποδηλώνουν ότι ο πόλεμος στον κυβερνοχώρο θα είναι το πεδίο μάχης του μέλλοντος.

Αλλά αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον είναι πώς οι προσομοιώσεις, φαίνεται να προηγούνται των πραγματικών γεγονότων!! Άγγελος Ρούσσος - pentapostagma.gr

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

« Προηγουμενη
Επομενη »