Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο ΕΟΦ λέει πως ο θάνατος της 63χρονης στο Ίλιον δεν φαίνεται να έχει σχέση με τον εμβολιασμό...

Ο θάνατος της 63χρονης έξω από το Κέντρο Υγείας στο Ίλιον μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca δεν φαίνεται να σ...







Ο θάνατος της 63χρονης έξω από το Κέντρο Υγείας στο Ίλιον μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca δεν φαίνεται να σχετίζεται με τον εμβολιασμό της, όπως αναφέρει ο ΕΟΦ.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ αυτή είναι η «αρχική και προσώρας εκτίμηση της ΟΕ/ΕΦΑΡ για την ΚΚ 20212061».

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Με βάση τα υπάρχοντα μέχρι στιγμής δεδομένα ο θάνατος δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό, καθώς επισυνέβη επί εδάφους διαπιστωθέντος βαρέος υποκείμενου νοσήματος. Αναμένεται, πλην του πορίσματος και η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση με παθολογοανατομικά ευρήματα».

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας στο newsit.gr την Τετάρτη 31/03/2021 ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας είπε για τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής: «Πρόκειται για μακροσκοπική εικόνα παλαιού εμφράγματος του μυοκαρδίου και πνευμονικού οιδήματος υπό περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση».

Το χρονικό

Η γυναίκα είχε κάνει το εμβόλιο το μεσημέρι της Τρίτης, 30.03.2021 στο κέντρο εμβολιασμού στο Ίλιον. Ήταν η πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca. Κάθισε 20 λεπτά στο εμβολιαστικό κέντρο και στην συνέχεια έφυγε για να πάει στο σπίτι της.

Όμως, η γυναίκα βγαίνοντας αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζήτησε από έναν περαστικό να την βοηθήσει. Ο άνδρας την έπιασε αγκαλιά και προσπάθησε να την βοηθήσει. Αμέσως, έτρεξαν έξω γιατροί από το εμβολιαστικό κέντρο και την μετέφεραν μέσα. Κλήθηκε και το ΕΚΑΒ που έφτασε 10 λεπτά αργότερα, αλλά δυστυχώς η γυναίκα δεν άντεξε και τελικά διαπιστώθηκε ο θάνατός της, παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν.

Και σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Σαρακούδης επέμεινε ότι τίποτα δεν έχει αποκλειστεί. Είπε ακόμα ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι ο θάνατος προήλθε από το εμβόλιο.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται είναι η δόση να της προκάλεσε έντονο αλλεργικό σοκ με αποτέλεσμα το θάνατο. Η αιτία θανάτου της γυναίκας ήταν το πνευμονικό οίδημα. «Είναι μια σπάνια περίπτωση και θα έχουμε απάντηση εντός των ημερών», σχολίασε. Τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της ιατροδικαστικής εξέτασης δεν ήταν παρών κανένας εκπρόσωπος της εταιρείας ούτε του υπουργείου υγείας.

Όπως είπε, έχει ανοίξει ποινική δικογραφία, ενώ ο ίδιος έχει έρθει σε επαφή και με άλλες οικογένειες που αντιμετώπισαν αντίστοιχα προβλήματα. Θα υπάρξει ομαδική νομική κίνηση, υποστήριξε.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.