Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ... Γάλλοι, Αμερικανοί, Ισραηλινοί και Εμιράτα έρχονται για τον ΗΝΙΟΧΟ 2021! Για χάπια οι τούρκοι...

Τα φτερά του ανοίγει και πάλι ο «ΗΝΙΟΧΟΣ» μετά από απουσία ενός χρόνου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η σπουδαία πολυεθνική αεροπορική ά...







Τα φτερά του ανοίγει και πάλι ο «ΗΝΙΟΧΟΣ» μετά από απουσία ενός χρόνου λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Η σπουδαία πολυεθνική αεροπορική άσκηση επανέρχεται και πάλι στον ελληνικό ουρανό, με τις συμμετέχουσες χώρες να απλώνονται πάνω από το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στέλνοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Αν και ο «ΗΝΙΟΧΟΣ» επίσημα θα ξεκινήσει στις 12 Απριλίου, οι πρώτοι συμμετέχοντες θα φτάσουν στην Ελλάδα μια εβδομάδα νωρίτερα. Από τις 5 Απριλίου αναμένεται να αρχίσουν να προσγειώνονται στην 117 Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα οι πρώτες αποστολές των κρατών που θα λάβουν μέρος, με τα πρώτα μεταγωγικά να μεταφέρουν εξοπλισμό, στελέχη και φυσικά τεχνικό προσωπικό.

Γαλλία, Ηνωμένες Πολιτείες, Ισραήλ, Ισπανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι οι χώρες που θα δώσουν το «παρών» στον «Ηνίοχο 21», τη σημαντικότερη αεροπορική εκπαιδευτική δραστηριότητα για το 2021 στη Μεσόγειο. Κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας θα επικρατεί «πυρετός» προετοιμασιών στην Ανδραβίδα, αλλά και σε άλλες Πτέρυγες Μάχης σε όλη τη χώρα. Στην Ηλεία θα φτάσουν σταδιακά τουλάχιστον 60 μαχητικά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων ιπτάμενα ραντάρ και ιπτάμενα τάνκερ μαζί με τους χειριστές τους.

Πιο συγκεκριμένα, στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, θα προσγειωθούν σε λίγες μέρες αμερικανικά F-16, ιπτάμενα τάνκερ KC-135, αλλά και μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9. Επίσης, θα έρθουν τα πανίσχυρα γαλλικά Rafale και Mirage 2000-5, ισραηλινά F-16 και F-15, ισπανικά F-18, καθώς και F-16 Block 60 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στον «Ηνίοχο» θα συμμετάσχουν επίσης το Πολεμικό Ναυτικό, με μονάδες επιφανείας και υποβρύχια, αλλά και ο Στρατός Ξηράς με τα ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού και τις Ειδικές Δυνάμεις.

Όπως επισημαίνουν πηγές του ελληνικού «Πενταγώνου», ο «ΗΝΙΟΧΟΣ» είναι από τις ασκήσεις που συγκεντρώνει διεθνές ενδιαφέρον καθώς, οι ιπτάμενοι της κάθε χώρας έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν απέναντι σε διαφορετικούς τύπους αεροσκαφών, ενώ η φήμη των Ελλήνων πιλότων, που έχουν κατακτήσει πολλές πρωτιές στις συμμαχικές ασκήσεις, «ιντριγκάρει» τους χειριστές των υπολοίπων χωρών.

Όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για εξαιρετικά απαιτητική άσκηση, τα σενάρια της οποίας σχεδιάζει πάντα η ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης έχει καταρτίσει μια σειρά από σχέδια υψηλής δυσκολίας που θα… ζορίσουν τους χειριστές, ενώ η παρουσία του Πολεμικού Ναυτικού, των ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και των Ειδικών Δυνάμεων, προσθέτει ειδικό βάρος στην σπουδαία διακλαδική άσκηση που φιλοδοξεί να αποτελέσει μία από τις κορυφαίες και πιο απαιτητικές του ΝΑΤΟ.

---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.