Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Επικοινωνία Σκέρτσου - Φαρμακοποιών: Θα απαγορεύεται η πραγματοποίηση self test εντός του φαρμακείου

«Οποιαδήποτε αναφορά περί διενέργειας των self test  με οποιαδήποτε  αποζημίωση μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους», ξεκαθαρίζει σε αν...



«Οποιαδήποτε αναφορά περί διενέργειας των self test  με οποιαδήποτε  αποζημίωση μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους», ξεκαθαρίζει σε ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Άκη Σκέρτσο.


Το θέμα τη αδυναμίας διενέργειας των self test από τα φαρμακεία για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, εν μέσω πανδημίας συζητήθηκε και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος και ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βάλτας.


Στην τηλεφωνική συζήτηση έγινε σαφές πως η διάθεση των self test από τα φαρμακεία θα πρέπει να γίνει με την προϋπόθεση να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των φαρμακείων και ταυτόχρονα να αποφευχθούν υγειονομικοί κίνδυνοι για τους πολίτες και το προσωπικό τους, όπως σημείωσε και σε ανακοίνωση του ο ΠΦΣ.


«Απαραίτητη όμως προϋπόθεση είναι να μην διενεργούνται τα self test στα φαρμακεία, λόγω επιδημιολογικών ζητημάτων που προκύπτουν καθώς και κινδύνων για τη Δημόσια Υγεία. Ως φαρμακοποιοί είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε την υγεία των ασθενών που επισκέπτονται τα φαρμακεία και έχουν την  ανάγκη της μέγιστης προστασίας. Επομένως οποιαδήποτε αναφορά περί διενέργειας των self test  με οποιαδήποτε  αποζημίωση μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους και αποτελεί απαράβατο όρο για τη συμμετοχή μας στο εγχείρημα της διάθεσης των self test», διευκρινιζόταν στην ανακοίνωση.


Ο κύριος Σκέρτσος έκανε δεκτές τις αιτιάσεις και επομένως θα απαγορεύεται η διενέργεια των self τεστ στα φαρμακεία σε περίπτωση που θα αποφασιστεί η διάθεσή τους από αυτά.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.