Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γερμανία: Σκληρό lockdown δύο ή τριών εβδομάδων ζητούν οι γιατροί των ΜΕΘ

  «Αυτό θα σώσει πολλές ζωές και ακόμη περισσότερους ανθρώπους από τις μακροχρόνιες συνέπειες της Covid-19», δήλωσε ο Πρόεδρος της Γερμαν...


 


«Αυτό θα σώσει πολλές ζωές και ακόμη περισσότερους ανθρώπους από τις μακροχρόνιες συνέπειες της Covid-19», δήλωσε ο Πρόεδρος της Γερμανικής Διεπιστημονικής Ένωσης Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής

Μετά τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν και οι γιατροί των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας ζητούν σκληρότερο lockdown διάρκειας δύο ή τριών εβδομάδων, προκειμένου να «σπάσει» το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

«Αυτό θα σώσει πολλές ζωές και ακόμη περισσότερους ανθρώπους από τις μακροχρόνιες συνέπειες της Covid-19», δήλωσε ο Πρόεδρος της Γερμανικής Διεπιστημονικής Ένωσης Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής (DIVI) Γκερνό Μαρξ. «Βαδίζουμε προς την καταστροφή με τα μάτια ανοιχτά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρξ και ανέφερε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης, υπάρχουν πλέον ελεύθερες μόνο 1.644 κλίνες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19, ενώ ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό στις Μονάδες έχει από τις 10 Μαρτίου αυξηθεί από 2.727 σε 3.448.

«Αυτός ο αριθμός θα συνεχίσει να αυξάνεται εκθετικά τις επόμενες εβδομάδες, ανεξαρτήτως του τι κάνουμε τώρα», διευκρίνισε ο ιατρικός - επιστημονικός διευθυντής της DIVI Κρίστιαν Καραγιαννίδης. «Με περισσότερους από 5.000 ασθενείς με Covid-19, τα πράγματα σιγά σιγά γίνονται πολύ κρίσιμα. Αυτό σημαίνει ότι κάτι πρέπει να γίνει τώρα», τόνισε.


Ο συνάδελφός του, Στέφεν Βέμπερ - Κάρστενς, πρόσθεσε μάλιστα ότι οι πολίτες δεν αντιλήφθηκαν πόσο οριακή ήταν η κατάσταση μεταξύ Χριστουγέννων και αρχών Ιανουαρίου. Πολλοί ασθενείς με κορονοϊό διακομίσθηκαν αεροπορικώς από την ανατολική και την κεντρική Γερμανία προς τον Βορρά. Τώρα, σημείωσε, έχουν αρχίσει και πάλι να καταγράφονται παρόμοια αιτήματα.


Χθες ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν τόνισε, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με πολίτες, ότι πρέπει να επιβληθεί ένα πολύ αυστηρό lockdown 10, 14 ημερών, καθώς η κατάσταση εξακολουθεί να επιδεινώνεται.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.