Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γιατί η παράταση του lockdown ήταν αναπόφευκτη – Το στοίχημα του τριημέρου

  Τρομάζουν οι αριθμοί στη χώρα μας που έφεραν παράταση των μέτρων για τον κορονοϊό. Βουλιάζουν τα νοσοκομεία. Παραμένει στα ύψη ο δείκτης...


 


Τρομάζουν οι αριθμοί στη χώρα μας που έφεραν παράταση των μέτρων για τον κορονοϊό. Βουλιάζουν τα νοσοκομεία. Παραμένει στα ύψη ο δείκτης θετικότητας. 2.405 κρούσματα και 49 νεκροί το τελευταίο 24ωρο.

«Βυθισμένη» στον κορονοϊό παραμένει όλη η χώρα και η παράταση του lockdown, ως τουλάχιστον τις 22 Μαρτίου ήταν μονόδρομος, από την στιγμή που τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν έχουν βελτιωθεί.


Η πίεση στο ΕΣΥ είναι αφόρητη, τα νοσοκομεία της Αττικής έχουν γεμίσει με ράντζα, οι κλίνες σε ΜΕΘ covid είναι ελάχιστες, τα κρούσματα σε καθημερινή βάση πάρα πολλά και δείκτης θετικότητας σκαρφαλωμένος για μέρες πάνω από το όριο. Και όλα αυτά ενώ ξεκινά το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας με τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς να είναι μεγάλος.


Με βάση την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί η παράταση του lockdown ήταν αναπόφευκτη, καθώς οι αριθμοί στην χώρα μας είναι αδυσώπητοι. Δίχως υπερβολή σοκάρουν…


Το τελευταίο 24ωρο η χώρα μας μέτρησε 2405 νέες μολύνσεις, 49 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ 521 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας ήταν 464. 


Η Αττική δείχνει εγκλωβισμένη, καθώς 1.137 κρούσματα εντοπίστηκαν στο λεκανοπέδιο, στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 235, ενώ η Αχαΐα την Παρασκευή (12.03.2021) είχε 87.

Σκαρφαλωμένος πάνω από το όριο ο δείκτης θετικότητας 

Ο δείκτης θετικότητας που καθρεφτίζει την επιδημιολογική κατάσταση έχει προκαλέσει συναγερμό. Για ακόμη μια ημέρα είναι πάνω από το όριο μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο την ανησυχία. Μετά από 2.405 κρούσματα και σε σύνολο 47.557 διαγνωστικών τεστ ο δείκτης βρίσκεται στο 5,05 δείγμα του πόσο δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη χώρα μας. Για επτά συνεχόμενες ημέρες μάλιστα είναι πάνω από το 4, ένας αριθμός που αποτελεί το όριο για τους ειδικούς και «φωνάζει» ότι η Ελλάδα έχει ακόμα μεγάλο δρόμο να διαβεί προκειμένου να ανασάνει από την πανδημία.


Μια ανάσα που θα είναι ευεργετική τόσο για την υγεία μας όσο και για την οικονομία, η οποία εξακολουθεί να δέχεται τεράστιο χτύπημα εξαιτίας της πανδημίας. Μεγάλο στοίχημα αποτελεί το τριήμερο που έρχεται και ειδικά η Καθαρή Δευτέρα. Μια μέρα που είναι συνυφασμένη με έξοδο, γλέντι και πέταγμα χαρταετού. Μόνο που τον φετινό χαρταετό του έκοψε τα… φτερά ο κορονοϊός.

Κατά την ζωντανή ενημέρωση για την πανδημία ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν άφησε κανένα περιθώριο για χαλάρωση. Δηλαδή, δεν επιτρέπονται οι υπερ-τοπικές μετακινήσεις, όπως είπε χαρακτηριστικά.


Οι μετακινήσεις με τα SMS 2 και 3 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από την οικία. Για το SMS 6 η μετακίνηση θα γίνεται πεζή ή ποδήλατο. Οπότε, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς και το πέταγμα του χαρταετού τη Δευτέρα θα γίνει κοντά στα σπίτια μας

Νέες περιοχές στο «βαθύ κόκκινο»

Στο βαθύ κόκκινο από την άλλη παραμένουν oι περιφέρειες Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Άρτας και Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Σάμου, Λευκάδας, ο δήμος Καλυμνίων, ο δήμος Ρόδου, ο δήμος Χίου και ο δήμος Ανωγείων.

Από αύριο εντάσσονται επίσης στο «βαθύ κόκκινο», ως και 22 Μαρτίου oι περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής, Ευρυτανίας και Λέσβου, αλλά και οι δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου, Κατερίνης, Χανίων και ο δήμος Σκιάθου. Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας εντάσσονται στο «κόκκινο».


Τα σχολεία κλείνουν και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση σε όλη τη χώρα.

Σκηνικό πολέμου στα νοσοκομεία 

Και όλα αυτά για να προλάβουμε τα χειρότερα… Ας μην ξεχνάμε ότι τα χιλιάδες κρούσματα καθημερινά έχουν φέρει τα νοσοκομεία σε κατάσταση πολέμου. Χαρακτηριστικό είναι πως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία όλης της χώρας τις πρώτες 12 ημέρες του Μαρτίου ξεπέρασαν τις 4.500 και συγκεκριμένα έφτασαν τις 4.629. Όπως δείχνουν τα στοιχεία η αύξηση είναι τεράστια και στις διασωληνώσεις, καθώς την 1η Μαρτίου είχαμε 259 ενώ την Παρασκευή 12 Μαρτίου έφτασαν τις 521 και ο φόβος να αυξηθούν και άλλο είναι τεράστιος.

Κορυφώνεται παράλληλα και η αγωνία για τα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς μέσα σε 12 ημέρες έχουν γίνει πάνω από 2.800 νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό. Στο λεκανοπέδιο, καθημερινά πλέον ένα μεσαίου μεγέθους νοσοκομείο γεμίζει από νέα περιστατικά.

Από την αρχή του μήνα οι διασωληνώσεις παρουσιάζουν αύξηση κατά 29%. Τουλάχιστον 20 ασθενείς έχουν διασωληνωθεί σε κοινούς θαλάμους, καθώς δεν υπάρχουν κλίνες στις εντατικές.


Αυξήθηκαν οι νεότεροι ασθενείς

 Μόνο τον Μάρτιο νόσησαν περισσότερα από 9.000 άτομα ηλικίας κάτω των 40 ετών, και 4 έχασαν τη ζωή τους. Ανάμεσά τους κι ένα βρέφος λίγων ημερών.


Τα νοσοκομεία στην Αττική έχουν αρχίσει πλέον να αντιμετωπίζουν πρόβλημα και με την παροχή ιατρικού οξυγόνου.

Κατόπιν ενεργειών της Διοίκησης, το πρόβλημα με το οξυγόνο στο Θριάσιο αποκαταστάθηκε. Όμως η αμείωτη ροή ασθενών στις εφημερίες δοκιμάζει τις αντοχές του νοσοκομείου.Στη μάχη για την αποσυμφόρηση του ΕΣΥ βρίσκεται πλέον και ο ιδιωτικός νοσοκομεία.

Χθες, το πρώτο covid περιστατικό διακομίστηκε από το νοσοκομείο Νίκαιας προς το Ιατρικό Περιστερίου. Επιπλέον, 20 ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργού Υγείας για ενίσχυση του ΕΣΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.