Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Lockdown: Πάνω από 81.000 έλεγχοι τη Δευτέρα, σχεδόν μισό εκατ. ευρώ τα πρόστιμα

  Συνολικά 81.169 ελέγχους διενέργησαν οι ελεγκτικές αρχές τη Δευτέρα, αναφορικά με τα μέτρα του lockdown, και κατέγραψαν 1.582 περιπτώσει...


 


Συνολικά 81.169 ελέγχους διενέργησαν οι ελεγκτικές αρχές τη Δευτέρα, αναφορικά με τα μέτρα του lockdown, και κατέγραψαν 1.582 περιπτώσεις παραβίασης.


Κατά τους ελέγχους επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 497.200 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε ημερών σε μία επιχείρηση. Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (71.212).


Οι κυριότερες παραβάσεις που καταγράφηκαν ήταν:


Μη χρήση μάσκας

Μη νόμιμη μετακίνηση

Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες

Μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτες

Ανοικτά καταστήματα, πρόστιμα και συλλήψεις


Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε έξι συλλήψεις για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και τη διοργάνωση ιδιωτικών συναθροίσεων σε οικίες, ενώ επέβαλε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ σε έναν ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παράβαση της αναστολής λειτουργίας, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Βεβαιώθηκαν επίσης έξι παραβιάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτες.


Η ΕΛ.ΑΣ. επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ και δεκαπέντε ημέρες αναστολή λειτουργίας σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση πελατών εκτός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ σε έναν διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης στην οικία του, στην Περιφέρεια Ηπείρου. Ακόμη, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 10.000 ευρώ σε δύο ιδιοκτήτες ανθοπωλείου και σύλληψή τους για παράβαση της αναστολής λειτουργίας του κλάδου, στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς και πρόστιμα συνολικού ύψους 9.000 ευρώ σε τρεις διοργανωτές ιδιωτικής συνάθροισης στην οικία τους, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ σε έναν διοργανωτή ιδιωτικής συνάθροισης εντός κομμωτηρίου, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 8.700 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την επικράτεια.


Η Δημοτική Αστυνομία Αθηνών επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 300 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση. Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμο ύψους 300 ευρώ σε ένα κατάστημα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής. Η ΕΑΔ επέβαλε πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ σε ιδιωτικό ΚΤΕΟ διότι οι εργαζόμενοι στην υποδοχή δεν τηρούσαν την απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.