Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Για έκτη μέρα «έμφραγμα» στη Διώρυγα του Σουέζ - Συνεχίζεται η επιχείρηση αποκόλλησης του Ever Given

Για έκτη μέρα παραμένει κομμένη στα δύο η Διώρυγα του Σουέζ εξαιτίας της προσάραξης του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given. Η ...







Για έκτη μέρα παραμένει κομμένη στα δύο η Διώρυγα του Σουέζ εξαιτίας της προσάραξης του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given. Η επιχείρηση αποκόλλησης του Ever Given με ρυμουλκά και βυθοκόρους θα συνεχιστεί ανάλογα με τους ανέμους, ενώ η πλημμυρίδα που αναμένεται το βράδυ εκτιμάται ότι μπορεί να διευκολύνει το εγχείρημα.

Οι βυθοκόροι που επιχειρούν να αποκολλήσουν το πλοίο έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να απομακρύνουν 27.000 κυβικά μέτρα άμμου γύρω από το Ever Given ώστε να επιτευχθεί βάθος 18 μέτρων, αναφέρει η αιγυπτιακή αρχή της Διώρυγας του Σουέζ σε ανακοίνωσή της.

Την ίδια ώρα, δύο επιπλέον ρυμουλκά φτάνουν στην Ερυθρά Θάλασσα της Αιγύπτου για να βοηθήσουν στην επιχείρηση. Πρόκειται για το ολλανδικής σημαίας «Alp Guard» και το ιταλικό «Carlo Magno», που θα συμβάλουν στο έργο αποκόλλησης. Στην επιχείρηση συμμετέχουν άλλα 14 άλλα ρυμουλκά.

Σε τηλεφωνική του συνέντευξη με αιγυπτιακό τηλεοπτικό σταθμό χθες βράδυ, ο ναύαρχος Οσάμα Ράμπι, πρόεδρος της αιγυπτιακής αρχής της Διώρυγας του Σουέζ (SCA), δήλωσε ότι το σκάφος μετακινήθηκε «κατά 30 μοίρες προς τα δεξιά και τα αριστερά» για πρώτη φορά και πως «αυτό είναι καλή ένδειξη» για την εξέλιξη των προσπαθειών αποκόλλησης του σκάφους.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.