Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ στον αέρα... Έρχεται μετατροπή των C-130 σε ιπτάμενα τάνκερ για τον εναέριο ανεφοδιασμό του στόλου μας!

   Έτοιμη για το επόμενο μεγάλο βήμα αναβάθμισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της φαίνεται ότι είναι η Πολεμική μας Αεροπορία αμέσως μετά...



  



Έτοιμη για το επόμενο μεγάλο βήμα αναβάθμισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της φαίνεται ότι είναι η Πολεμική μας Αεροπορία αμέσως μετά τη συμφωνία για την απόκτηση των 18 υπερσύγχρονων Γαλλικών μαχητικών Rafale. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ωριμάσει το σχέδιο ενίσχυσης της HAF με ιπτάμενα τάνκερ για τον εναέριο ανεφοδιασμό του στόλου των μαχητικών της. Και μάλιστα στο τραπέζι έχει πέσει και εξετάζεται το ενδεχόμενο μετατροπής σε air refueling tankers δύο μεταγωγικών C-130 από αυτά που ήδη διαθέτει στο οπλοστάσιό της η Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με το Newpost.

Σχετική πρόταση φέρεται να έχει γίνει από το Ισραήλ το οποίο άλλωστε αποτελεί το μεγάλο φαβορί για να αναλάβει τη συντήρηση τουλάχιστον τριών C-130 τα οποία εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος. 
  
Πρόκειται για πρόταση χαμηλού κόστους αφού ήδη εδώ και χρόνια αεροπορίες σε όλο τον κόσμο έχουν μετατρέψει τέτοια μεταγωγικά σε ιπτάμενα τάνκερ με προσθήκη δεξαμενής μέσα στο αεροσκάφος, τροποποιήσεις στο πιλοτήριο απ’ όπου θα γίνεται ο ανεφοδιασμός με την εγκατάσταση συστήματος ελέγχου και χρήση ατρακτιδίων με τις απαραίτητες «μάνικες» τα οποία εγκαθίστανται στις πτέρυγες

.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.