Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ... Αλλά πότε... Νικολά Σαρκοζί: Καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για διαφθορά...!!

   Τρία χρόνια χρόνια φυλάκιση επιβλήθηκαν στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για διαφθορά. Έχει περιθώριο 10 ημερών για να ασκή...



  



Τρία χρόνια χρόνια φυλάκιση επιβλήθηκαν στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για διαφθορά. Έχει περιθώριο 10 ημερών για να ασκήσει έφεση.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τρία χρόνια φυλάκιση εκ των οποίων τα δυο με αναστολή, επιβλήθηκαν στον άλλοτε ισχυρό άνδρα της Γαλλίας παρά τις προσπάθειες του δικηγόρου του να τον αθωώσει. Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλακή και ο πρώην δικηγόρος του Thierry Herzog αλλά και 5 χρόνια απαγόρευση άσκησης επαγγέλματος. Ίδια ποινή φυλάκισης με αυτή του Σαρκοζί επιβλήθηκε και στον πρώην δικαστή, Gilbert Azibert.

Πλέον ο Σαρκοζί θα εκτίσει σίγουρη ποινή φυλάκισης ενός έτους με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι πιθανότατα θα είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Ο οικονομικός εισαγγελέας είχε ζητήσει σκληρότερη ποινή για τον Σαρκοζί αφού κρίθηκε ότι με την συμπεριφορά του προκάλεσε ανήκεστο βλάβη στην εικόνα της Προεδρίας της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Αυτό που ερευνήθηκε κατά την διάρκεια αυτής της δίκης ήταν αν ο Σαρκοζί προσπάθησε μέσω του δικηγόρου του Thierry Herzog αλλά και του δικαστή Gilbert Azibert να αποσπάσει πληροφορίες για τον ίδιο στην υπόθεση Μπετανκούρ.

Όλα έγιναν το 2014 με παρακολουθήσεις τηλεφώνων και ενώ την ίδια περίοδο γινόταν έρευνα για την χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του 2007 του Σαρκοζί μέσω της Λιβύης του Μουαμάρ Καντάφι.

Ο Σαρκοζί έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες σε βάρος του και πλέον είναι η πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία της Γαλλίας που ένας πρώην Πρόεδρος δικάζεται για διαφθορά και είναι η πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία που πρώην Πρόεδρος καταδικάζεται.

Ο Ζακ Σιράκ είχε βρεθεί ένοχος το 2011 για κατάχρηση δημοσίου χρήματος και τους είχε επιβληθεί ποινή δυο ετών με αναστολή αλλά για όσα έκανε ως δήμαρχος Παρισιού.

Ο τελευταίος Πρόεδρος που είχε φυλακιστεί ήταν ο Marshall Philippe Pétain, που ήταν συνεργάτης των Ναζί.

Στις 17/3 ξεκινάει η λεγόμενη δίκη “Bygmalion”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.