Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ευθεία επίθεση Ιράν σε Ισραήλ: «Θα καταστρέψουμε Τελ Αβίβ & Χάιφα σε περίπτωση επίθεσης» - Κρέμεται από μία κλωστή η ειρήνη στην περιοχή

   Ο υπουργός Άμυνας του Ιράν απείλησε την Κυριακή να «εξαλείψει» τις ισραηλινές πόλεις του Τελ Αβίβ και της Χάιφα «από το χάρτη» εάν το εβρ...




  



Ο υπουργός Άμυνας του Ιράν απείλησε την Κυριακή να «εξαλείψει» τις ισραηλινές πόλεις του Τελ Αβίβ και της Χάιφα «από το χάρτη» εάν το εβραϊκό κράτος ξεκινήσει μια προληπτική επίθεση κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Πρέπει να ξέρει ότι αν κάνει κάτι κακό, θα καταστρέψουμε το Τελ Αβίβ και τη Χάιφα». Πρόσθεσε ότι το Ιράν διαθέτει αρκετούς πόρους για να «διατηρήσει τη σταθερότητα της χώρας» και καυχιέται για την περιφερειακή του δύναμη μέσω «ομάδων αντίστασης».Σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης, ο Amir Hatami υποβάθμισε επίσης τις πιθανότητες άμεσου εχθροπραξίας μεταξύ των δύο χωρών, λέγοντας ότι η Ιερουσαλήμ γνωρίζει καλά τις πιθανές συνέπειες αυτών των ενεργειών.

"Μερικές φορές, το σιωνιστικό καθεστώς από απελπισία κάνει μεγάλες φραστικές επιθέσεις εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν απειλώντας την", δήλωσε ο Χατάμι.

Τα σχόλια έρχονται λίγες μόνο μέρες μετά την ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκάντς στο FOX News ότι το Ισραήλ ενδέχεται να αναγκαστεί να αναλάβει μονομερή δράση κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν εάν ο κόσμος δεν αντιμετωπίσει αυτό που η Ιερουσαλήμ θεωρεί υπαρξιακή απειλή.

«Εάν ο κόσμος τους σταματήσει πριν, είναι πολύ το καλύτερο. Αλλά αν όχι, πρέπει να σταθούμε ανεξάρτητα και πρέπει να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας ενάντια στο Ιράν », δήλωσε ο Gantz στον αμερικανικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό.

Ενώ το Ισραήλ και το Ιράν θεωρούν ο ένας τον άλλον εχθρούς, οι εντάσεις έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα τις τελευταίες εβδομάδες.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, το Ισραήλ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα φορτηγό πλοίο ιδιοκτησίας του δέχθηκε επίθεση με έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από ένα ιρανικό πλοίο ενώ έπλεε στον Κόλπο, σύμφωνα με το Channel 12.

Μεταφέροντας ένα φορτίο οχημάτων, το πλοίο ταξίδευε μεταξύ Dammam, μιας λιμενικής πόλης στην ανατολική Σαουδική Αραβία και της Σιγκαπούρης, τη στιγμή της έκρηξης στο βορειοδυτικό Ομάν.

Η έκρηξη έκανε «δύο τρύπες διαμέτρου περίπου μισού και μισού», αργότερα επιβεβαίωσε ο Ungar σε δήλωση του Ισραηλινού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα Kan News, προσθέτοντας ότι η ζημιά πιθανότατα προκλήθηκε «από έναν πύραυλο ή από νάρκες που χτύπησαν το σκάφος».

Το φορτηγό πλοίο μπόρεσε να επιστρέψει στην ανοικτή θάλασσα αφού έλαβε επισκευές στο Ντουμπάι.pentapostagma.gr
.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.