Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Δημοσκόπηση: Απαισιόδοξοι οι Έλληνες για το τέλος της πανδημίας – Μειώνεται η αποδοχή στα περιοριστικά μέτρα

   Μείωση στην αποδοχή των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού και απαγοήτευση για το τέλος της πανδημίας στην πλειοψηφία των πολιτών,...



  



Μείωση στην αποδοχή των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού και απαγοήτευση για το τέλος της πανδημίας στην πλειοψηφία των πολιτών, αλλά και μοιρασμένες απόψεις για το αν η κυβερνητική πολιτική σέβεται τους δημοκρατικούς κανόνες, δείχνει, μεταξύ άλλων μεγάλη πανελλαδική έρευνα που πραγματοποίησε η Metron Analysis.

Θέμα της έρευνας, που παρουσιάστηκε σήμερα Τετάρτη (10/3) διαδικτυακά από τον Κύκλο Ιδεών, με συντονιστή τον Ευάγγελο Βενιζέλο ήταν η «Πανδημία και κοινωνική συνοχή». Στην έρευνα συμμετείχαν 1.250 άτομα, 17 ετών και άνω.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, προκύπτει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να έχει θετικό αλλά μειούμενο ισοζύγιο αξιολόγησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ την ίδια στιγμή τα κόμματα της Αντιπολίτευσης υστερούν σε επιδόσεις. Μάλιστα σε σχετική ερώτηση το 66% δηλώνει ότι «η κριτική τους δεν βοηθά να βελτιωθούν τα πράγματα».


Μοιρασμένη είναι η κοινή γνώμη για το αν εμπιστεύεται την κυβέρνηση στη διαχείριση της κρίσης, ενώ τα περιοριστικά μέτρα χάνουν σταδιακά σε αποδοχή και το δίκαιο ή μη της κυβερνητικής πολιτικής αρχίζει να αμφισβητείται. Χαρακτηριστικό είναι ότι την περασμένη άνοιξη συμφωνούσε με τα περιοριστικά μέτρα το 70%.


Όπως αναφέρει η πλειοψηφία, σύμφωνα με την έρευνα, «η Κυβέρνηση τα πήγε καλά στην πρώτη φάση αλλά μετά δείχνει αμηχανία και πέφτει σε αντιφάσεις ως προς την εξαγγελία και την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων».


Η πλειοψηφία των πολιτών βλέπει το τέλος της πανδημίας μετά το τέλος του 2021, παρόλο που οι περισσότεροι θεωρούν πως τα εμβόλια θα βοηθήσουν στο τέλος της. Οι περισσότεροι επίσης εμπιστεύονται το ΕΣΥ και το προσωπικό στον χώρο της Υγείας.




Αναφορικά με τις αλλαγές που θα φέρει η πανδημία, οι περισσότεροι πολίτες προβλέπουν ότι αυτές θα είναι μόνιμες στην προσωπική και οικογενειακή ζωή, τις κοινωνικές συναναστροφές, στον πολιτισμό, τις ελευθερίες και την επικοινωνία μας. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι τα επόμενα χρόνια πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην οικονομική ανάπτυξη.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.