Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΣΙ... «Με τον κύριο Πούτιν μοιραζόμαστε την ίδια ισχυρή βούληση να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με νέα σχέδια»

Στην σημερινή του ομιλία στα εγκαίνια του 3ου αντιδραστήρα του Ακουγιού, ο Ερντογάν είπε τα εξής : ¨Ευχαριστώ προσωπικά και εξ ονόματος του...





Στην σημερινή του ομιλία στα εγκαίνια του 3ου αντιδραστήρα του Ακουγιού, ο Ερντογάν είπε τα εξής :

¨Ευχαριστώ προσωπικά και εξ ονόματος του έθνους μου τον πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν για την ευγενική του συμμετοχή. Βιώνουμε από κοινού την δικαιολογημένη περηφάνια να αποδίδουμε στην Τουρκία μας ένα νέο έργο. Αρχίζουμε την ανέγερση του τρίτου αντιδραστήρα

Του χρόνου θα αρχίσουμε την ανέγερση του τέταρτου αντιδραστήρα. Στόχος μας είναι η κίνησή μας αυτή να αποτελεί εγγύηση για το ενεργειακό μέλλον των χωρών μας. Παρά τον κορονοϊό δόξα τον Αλλάχ η ανάπτυξη της οικονομίας μας συνεχίζεται. Ενώ πέρσι πολλές χώρες είχαν ύφεση εμείς διασφαλίσαμε ανάπτυξη 1,8%.

Η επένδυση στην ενέργεια είναι μία επένδυση στο μέλλον. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ενεργειακή απόδοση και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στο 63,7% έχει φτάσει το ποσοστό της ανανεώσιμης ενέργειας που παράγουμε.

Από τις δραστηριότητες γεωτρήσεων και σεισμογραφικών ερευνών στην Ανατολική Μεσόγειο , ελπίζουμε να έχουμε καλά νέα

Πέρσι θέσαμε σε λειτουργία πρόσθετες εγκαταστάσεις ενέργειας ισχύος 4.900 μεγαβάτ και σχεδόν όλες ήταν από ανανεώσιμες πηγές. Η ανακάλυψη του φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα ήταν ένα από τα πιο σημαντικά βήματα της αποφασιστικότητας μας για την ενεργειακά ανεξάρτητη Τουρκία.

Η πυρηνική ενέργεια κατέχει μία ιδιαίτερη θέση στην ενεργειακή μας πολιτική. Στόχος μας είναι να προσθέσουμε στο καλάθι μας πυρηνική ενέργεια με μηδενικές εκπομπές και χωρίς καθόλου περιβαλλοντική βλάβη. Οι εγκαταστάσεις μας κατά την περίοδο της ακμής θα διασφαλίσουν θέσεις εργασίας σε 16.000 άτομα και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους σε 4.000 άτομα.
Πιστεύουμε πως το 2023 θα θέσουμε σε λειτουργία τον πρώτο αντιδραστήρα του Ακουγιού. θα εργαστούμε μέρα και νύχτα για να τεθούν σε λειτουργία και οι άλλοι αντιδραστήρες. Το Ακουγιού θα παράγει το 10% των ενεργειακών μας αναγκών.

Απαιτείται τέλειος σχεδιασμός. Δεν συμβιβαζόμαστε σε θέματα ασφάλειας. Τον εξοπλίζουμε με συστήματα ασφαλείας που αποτελούνται από 550.000 τεμάχια και προσέχουμε την διεθνή συμμόρφωση του. Βλέπουμε αυτό το τεράστιο έργο ως ένα από τα έργα σύμβολο της τούρκο-ρωσικης συνεργασίας.

Όπως ανέφερε πριν από λίγο ο πολύτιμος φίλος μου, αυτήν την τεράστια συνεργασία την βλέπουμε ως ένα από τα έργα-σύμβολο της τουρκο-ρωσικής συνεργασίας. Με τον κύριο Πούτιν μοιραζόμαστε την ίδια ισχυρή βούληση να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με νέα σχέδια. Ο στενός διάλογος που καθιερώσαμε με τον πολύτιμο φίλο μου, έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο για τις διμερείς σχέσεις αλλά παίζει ρόλο κλειδί στην προστασία της περιφερειακής σταθερότητας και ειρήνης. Από τη Λιβύη ως το Καραμπάχ και από τη Συρία ως και σε άλλα πολλά πεδία, είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα αποτελέσματα του τούρκο-ρωσικού διαλόγου στο πεδίο

Αυτή τη συνεργασία είμαστε αποφασισμένοι να την προωθήσουμε το επόμενο διάστημα. Φέτος θα αντισταθμίσουμε τη δυναμική των οικονομικών και τουριστικών σχέσεων που απολέσαμε πέρσι λογω του κορονοιού.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω καταρχήν τον κύριο Πούτιν και όσους μοχθούν στο έργο. Συγχαίρω το προσωπικό μας που συνέβαλε. Εύχομαι καλή τύχη στον τουρκικό και ρωσικό λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.