Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Γιατί πήγαν Έλληνες αλεξιπτωτιστές στα Εμιράτα - Φλώρος: Διεθνές κέντρο εκπαίδευσης αλεξιπτωτιστών στην Ελλάδα

  Το ΓΕΕΘΑ έχει θέσει ως στόχο τους επόμενους μήνες την κατασκευή αεροσήραγγας στην Ελλάδα Είναι σαν να πηδάς στο κενό. Από μεγάλο ύψος. Α...


 


Το ΓΕΕΘΑ έχει θέσει ως στόχο τους επόμενους μήνες την κατασκευή αεροσήραγγας στην Ελλάδα

Είναι σαν να πηδάς στο κενό. Από μεγάλο ύψος. Ακόμα και ο αέρας της αεροσήραγγας, που έρχεται κατά πάνω σου μοιάζει με τον αέρα στα 7.000 πόδια ύψος. Πρόκειται για εξομοιωτή άλματος στο κενό με τον οποίο εκπαιδεύονται οι αλεξιπτωτιστές ελεύθερης πτώσης: «Ελευθερατζήδες» τους λένε και καμαρώνουν για αυτό.


Εκπαιδεύονται μέσα σε μια αεροσήραγγα με όλες τις συνθήκες άλματος, με απόλυτα ασφάλεια χωρίς να ανοίξει μύτη. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει αεροσήραγγα και οι αλεξιπτωτιστές πήγαν για δεύτερη χρονιά στα Εμιράτα για εκπαίδευση, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βηματοδότη».


Η εν λόγω εκπαίδευση, η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών για το τρέχον έτος, έχει σκοπό την αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχόντων. Συντονίστηκε από το ΓΕΕΘΑ και σχεδιάστηκε από τη ΔΔΕΕ αποσκοπώντας στην αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και της ανταλλαγής εμπειριών των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας με φίλες και σύμμαχες χώρες και ειδικά με τα ΗΑΕ.


Το ΓΕΕΘΑ έχει θέσει ως στόχο τους επόμενους μήνες την κατασκευή αεροσήραγγας στην Ελλάδα επ’ ωφελεία των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων σε στρατόπεδο της Αττικής που ήδη έχει επιλεγεί, επισημαίνει ο «Βηματοδότης».



Εκεί, όπως λέει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος θα εκπαιδεύονται όχι μόνον οι Έλληνες αλεξιπτωτιστές, αλλά αλεξιπτωτιστές και από άλλες χώρες. Δηλαδή ένα διεθνές κέντρο εκπαίδευσης αλεξιπτωτιστών.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.