Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ισπανία: Ρητή απαγόρευση στους σπορτκάστερ να πουν τη λέξη «Κόσοβο»

Οι δημοσιογράφοι του κρατικού ισπανικού καναλιού (TVE) που θα μεταδώσει απόψε (21.45) το ματς της εθνικής Ισπανίας δεν επιτρέπεται να πουν...



Οι δημοσιογράφοι του κρατικού ισπανικού καναλιού (TVE) που θα μεταδώσει απόψε (21.45) το ματς της εθνικής Ισπανίας δεν επιτρέπεται να πουν τη λέξη «Κόσοβο», ενώ δεν θα μεταδοθεί ζωντανά ο εθνικός ύμνος των φιλοξενούμενων, καθώς δεν έχει αναγνωριστεί ως ανεξάρτητο κράτος από την Ισπανία

Η εθνική Ισπανίας υποδέχεται το βράδυ της Τετάρτης (31/3, 21:45) την αντίστοιχη του Κοσόβου - για τον ίδιο όμιλο που βρίσκεται και η Ελλάδα, η οποία την ίδια ώρα αναμετράται στην Τούμπα με τη Γεωργία - στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 και οι δημοσιογράφοι του κρατικού καναλιού (TVE) - το οποίο έχει τα δικαιώματα μετάδοσης του ματς για τη χώρα της Ιβηρικής - έχουν ένα σοβαρό περιορισμό.


Δεν επιτρέπεται να αναφέρονται με τη λέξη "Κόσοβο" στη φιλοξενούμενη ομάδα!


Θα πρέπει είτε να λένε «έδαφος του Κοσόβου», είτε «ομάδα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας του Κοσόβου»! Ο λόγος είναι ότι η Ισπανία δεν αναγνωρίζει το Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος (ούτε η Ελλάδα, ούτε η Γεωργία έχουν προβεί σε αναγνώριση παρά μόνο η Σουηδία από τον όμιλό μας).


Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες των ισπανικών media, δεν θα μεταδοθεί ζωντανά από το TVE η ανάκρουση του εθνικού ύμνου του Κοσόβου. Είναι η πρώτη φορά που η εθνική Ισπανίας αναμετράται με αντίπαλο κράτους το οποίο δεν έχει επίσημα αναγνωρίσει.


Το Κόσοβο ανακήρυξε την ανεξαρτησία του από τη Σερβία τον Φεβρουάριο του 2008, με το όνομα «Δημοκρατία του Κοσόβου».


Το πρώτο ματς της εθνικής Κοσόβου ήταν ένα φιλικό με την Αλβανία στις 17 Φεβρουαρίου του 2010. Το πρώτο επίσημο διεθνές φιλικό διεξήχθη, ωστόσο, στις 5 Μαρτίου 2014 και ήταν η λευκή ισοπαλία (0-0) με την Αϊτή.


Το Μάιο του 2016 το Κόσοβο εντάχθηκε και επίσημα στους κόλπους των UEFA και FIFA (με διαφορά δέκα ημερών). Η πρώτη προκριματική διαδικασία στην οποία έλαβε φάση ήταν για το Μουντιάλ 2018. Υπενθυμίζεται ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Κοσόβου είχε διαμαρτυρηθεί επίσημα πριν από λίγες ημέρες προς την αντίστοιχη ισπανική.


Πηγή:www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.