Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΞΕΚΙΝΗΣΕ το νταβαντούρι... Το Ισραήλ έπληξε Ιρανικούς στόχους ως αντίποινα για την ιρανική επίθεση σε ισραηλινό πλοίο στον Κόλπο του Ομάν..!!!

   Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ βομβάρδισε ιρανικούς στόχους κοντά στη Δαμασκό στη Συρία αργά το βράδυ της Κυριακής, γεγονός που οδήγησ...



  



Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ βομβάρδισε ιρανικούς στόχους κοντά στη Δαμασκό στη Συρία αργά το βράδυ της Κυριακής, γεγονός που οδήγησε σε εικασίες ότι οι αεροπορικές επιθέσεις ήταν απάντηση σε αυτό που πιστεύεται ότι ήταν ιρανική επίθεση σε ισραηλινό πλοίο στον Κόλπο του Ομάν την περασμένη Πέμπτη.

Ο συριακός στρατός είπε, ότι την Κυριακή το απόγευμα ισραηλινή αεροπορική επίθεση στόχευσε τμήματα της νότιας Δαμασκού σε κλιμακούμενες επιθέσεις, σύμφωνα με περιφερειακές πηγές πληροφοριών στοχεύοντας στόχους που συνδέονται με το Ιράν. Αναφορές κάνουν λόγο ότι η επίθεση προήλθε από τα υψίπεδα του Γκολάν και ότι καταστράφηκαν οι περισσότεροι ισραηλινοί πύραυλοι από την αντιαεροπορική άμυνα στης Συρίας. Αυτή ήταν η δεύτερη αεροπορική Ισραηλινή επίθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στα περίχωρα της Δαμασκού.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του αρχηγού του IDF Υποστράτηγου Α. Κοτσάβι, κατηγόρησαν για την επίθεση σε ισραηλινό πλοίο στον Κόλπο του Ομάν το Ιράν, αν και το Ιράν δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη.

Την Κυριακή το πρωί, μια ανάλυση στην εφημερίδα Kayhan daily, που συνδέεται με τον Ανώτατο Ηγέτη του Ιράν, Ali Khamenei, αναφέρθηκε στην επίθεση στο ισραηλινό πλοίο ως απάντηση σε επιθέσεις εναντίον ιρανικών και φιλοϊρανικών δυνάμεων στη Συρία και το Ιράκ.

Η ανάλυση ανέφερε ότι δεν υπάρχει «ίχνος» που να προδίδει την ταυτότητα των επιτιθέμενων και ισχυρίστηκε ότι το πλοίο ήταν στρατιωτικό σκάφος που κατασκοπεύει τον Περσικό Κόλπο και όχι εμπορικό σκάφος.

Η ιρανική ανάλυση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πλοίο «πιθανότατα δέχτηκε ενέδρα από έναν από τους κλάδους του Άξονα Αντίστασης», αλλά δεν έφτασε στο σημείο να δηλώσει ρητά ότι το Ιράν ή ένας από τους εκπροσώπους του του ήταν υπεύθυνος για το συμβάν.

Οι τελευταίες ισραηλινές επιθέσεις στην περιοχή της Δαμασκού αναφέρθηκαν στις 15 Φεβρουαρίου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες στοχεύουν εξοπλισμό που ανήκε σε ιρανικές και φιλοϊρανικές δυνάμεις κοντά στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού, καθώς και σε άλλους στόχους.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκάντς δήλωσε την Παρασκευή ότι το Ισραήλ αναλαμβάνει δράση «σχεδόν εβδομαδιαίως» για να αποτρέψει την ιρανική εδραίωση στη Συρία.

Πηγές πληροφοριών ανέφεραν ότι η δύναμη του Ιράν και οι πολιτοφύλακες που υποστηρίζει, έχουν ισχυρή παρουσία στη γειτονιά Sayeda Zainab της νότιας Δαμασκού, όπου έχουν μια σειρά από υπόγειες βάσεις.

Το Ισραήλ επιτίθεται τακτικά σε Ιρανικούς στόχους στη Συρία τα τελευταία χρόνια, ενώ αύξησε τις αεροπορικές επιθέσεις φέτος, διεξάγοντας έτσι ένα σκιώδη πόλεμο για να μειώσει την επιρροή του Ιράν.

Ο Κοτσάβι δήλωσε ότι το Δεκέμβριο το Ισραήλ πέτυχε πάνω από 500 στόχους το 2020.

Τα βόρεια σύνορα του Ισραήλ παραμένουν σε ένταση λόγω των συνεχιζόμενων απειλών από τη λιβανική τρομοκρατική οργάνωση της Χεζμπολάχ να πραγματοποιήσει επίθεση εναντίον του Ισραήλ, ως απάντηση στο θάνατο μαχητού της Χεζμπολάχ στη Δαμασκό τον Ιούλιο σε αεροπορική επίθεση που κατηγορείται το Ισραήλ.

Τέλος ο Αρχηγός του IDF δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι είχε έτοιμα επιχειρησιακά σχέδια για την διεξαγωγή αεροπορικού πλήγματος κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.