Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Σεισμός στην Ελασσόνα: Κατά 40 εκατοστά μεγάλωσε η απόσταση ανάμεσα σε Λάρισα και Τρίκαλα

   Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το πρωί της Πέμπτης 11 Μαρτίου ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου Αθηνών Θανάσης Γκανάς, η πλευρά του Κουτσόχερου ...

  


Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το πρωί της Πέμπτης 11 Μαρτίου ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου Αθηνών Θανάσης Γκανάς, η πλευρά του Κουτσόχερου στα όρια των δυο νομών μετακινήθηκε κατά 20 εκατοστά Ανατολικά προς Λάρισα και του Ζάρκο, επίσης στα όρια των δυο νομών, κατά 20 εκατοστά Δυτικά προς Τρίκαλα.

Ο ίδιος επισήμανε ότι θα πρέπει να περιμένουμε ισχυρό μετασεισμό, όχι τόσο μεγάλο (6 Ρίχτερ) όσο το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, αλλά… ισχυρό. Ακούστε το χαρακτηριστικό ηχητικό απόσπασμα των δηλώσεών του.

Σημειώνεται πως στο Μεσοχώρι της Ελασσόνας και αλλού πραγματοποιούνται καθημερινά γεωλογικές έρευνες και μετρήσεις από ομάδες επιστημόνων των ελληνικών πανεπιστημίων για τη μελέτη του σεισμικού φαινομένου.

Οι πρώτες αποζημιώσεις

Αναφορικά με τις πρώτες αποζημιώσεις και την οικονομική στήριξη των πληγέντων, ο κ. Αγοραστός είπε πως έχει δοθεί με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών το ποσό των 300.000 ευρώ στους δήμους που είναι σε έκτακτη ανάγκη, για τα πρώτα έξοδα των νοικοκυριών, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη και η διαδικασία, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα επιδότησης των κατοίκων, ώστε να προχωρήσουν στην επισκευή ή την ανακατασκευή των σπιτιών, μετά και την ολοκλήρωση των τελικών ελέγχων των κατοικιών από τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ).

Υπενθυμίζεται ότι έως το τέλος της χθεσινής ημέρας είχαν διεξαχθεί αυτοψίες σε 3.675 σπίτια, εκ των οποίων οι 1.575 έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμα στον πρωτοβάθμιο έλεγχο. Επίσης, έχουν ελεγχθεί 118 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων προσωρινά ακατάλληλοι είναι οι 42.

Όσον αφορά στους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτήρια, «κίτρινα» στον πρωτοβάθμιο έλεγχο έχουν χαρακτηριστεί τα 62 από τις 124 αυτοψίες, ενώ σε 213 άλλα κτήρια (αποθήκες, στάβλους) τα 180 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα προς χρήση στον πρωτοβάθμιο έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.