Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

15χρονη στη ΜΕΘ με επιπλοκές στην καρδιά: Είχε νοσήσει με κορωνοϊό πριν από 2 μήνες

    Η κατάστασή της είναι σταθερή και δεν έχει χρειαστεί να διασωληνωθεί  - Είναι το τέταρτο περιστατικό με το αυτοάνοσο MIS-C στο πανεπιστη...


  


 Η κατάστασή της είναι σταθερή και δεν έχει χρειαστεί να διασωληνωθεί  - Είναι το τέταρτο περιστατικό με το αυτοάνοσο MIS-C στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας βρίσκεται 15χρονο κορίτσι, που είχε νοσήσει με κορωνοϊό και παρουσίασε επιπλοκές στην καρδιά.

Ειδικότερα, η 15χρονη από το Αγρίνιο νοσηλεύεται στην ΜΕΘ COVID και παρουσιάζει οξεία μυοκαρδίτιδα.

Η κατάστασή της είναι σταθερή και δεν έχει χρειαστεί να διασωληνωθεί.Οι γιατροί εκτιμούν ότι αν και αυτό το 24ωρο η υγεία της είναι σταθερή το κορίτσι θα διαφύγει τον κίνδυνο. Πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό μεταφλεγμονώδους συνδρόμου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ρίου.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τους προχθές το βράδυ. Η 15χρονη αρχικά ένιωσε πόνους στο στήθος και έτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου.

Εκεί, διαπιστώθηκε υψηλή τιμή στην τροπονίνη και περιστατικό οξείας μυοκαρδίτιδας. Η συγκεκριμένη εξέταση της καρδιακής τροπονίνης ανέβηκε (για την ακρίβεια διπλασιάστηκε) σε δεύτερη εξέταση που έκαναν στο κορίτσι μόλις μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.