Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΣΙ... «Είτε συμπαθεί την Αστυνομία, είτε όχι, όταν βρίσκεται σε κίνδυνο, μετά το «βοήθα Παναγιά μου» παίρνει τηλέφωνο στο 100»

Επ’ αφορμή τον βίαιο ξυλοδαρμό του Αστυνομικού της ΔΡΑΣΗ εν ώρα υπηρεσίας, σε δολοφονική επίθεση στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, σχόλιο αστ...





Επ’ αφορμή τον βίαιο ξυλοδαρμό του Αστυνομικού της ΔΡΑΣΗ εν ώρα υπηρεσίας, σε δολοφονική επίθεση στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, σχόλιο αστυνομικού συνδικαλιστή της Θεσσαλονίκης

“Μάχεσθαι χρη τον δήμον υπέρ του νόμου ώσπερ τείχους”- Ηράκλειτος (“Ο λαός πρέπει να υπερασπίζεται το νόμο σαν να είναι το τείχος -της πόλης-”)

«Πέρυσι τέτοιο καιρό μέσα σε λίγες μέρες από “κακοί” που είμασταν σε Χίο και Λέσβο, γίναμε “καλοί” στον Έβρο. Όποτε έχουμε κάποια επιτυχία, αντιμετωπιζόμαστε ως “καλοί”, όποτε γίνει κάτι λάθος αντιμετωπιζόμαστε ως “κακοί”. Κάθε φορά που επωμιζόμαστε ακόμα ένα πάρεργο εξαιτίας των αδυναμιών και των παθογενειών του υπόλοιπου δημόσιου τομέα, αντιμετωπιζόμαστε ως “αναλώσιμοι”. Αυτό που θέλουμε είναι να αντιμετωπιζόμαστε ως ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Αστυνομικοί! Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να ληφθούν γενναίες αποφάσεις για την Αστυνομία και εκσυγχρονισμός της, όπως έγραψα σε προηγούμενο άρθρο μου, να απαλλαγούμε ΟΡΙΣΤΙΚΑ από όλα τα πάρεργα, να ξεκαθαριστούν τα καθήκοντά μας και το πλαίσιο των ενεργειών μας και να θωρακιστούμε θεσμικά από την Πολιτεία.
Από την πρώτη στιγμή της Πανδημίας βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή. Η Αστυνομία ήταν μεταξύ των επτά φορέων για την εφαρμογή των μέτρων κατά της εξάπλωσης του covid-19. Κατά το δεύτερο κύμα της Πανδημίας ο κ. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε δηλώσει “Όλη η Αστυνομία είναι και θα είναι στο δρόμο”. Φτάσαμε σήμερα στο σήμείο ΜΟΝΟ η Αστυνομία να είναι στο δρόμο και να κινδυνεύουμε να γίνουμε για ακόμα μία φορά οι “κακοί” της υπόθεσης… Η Αστυνομία βρίσκεται ανάμεσα σε δύο σημεία. Στο ένα είναι η ατομική ευθύνη του καθενός και στο άλλο είναι η Πολιτεία, η οποία οφείλει να καλλιεργήσει τη συνειδητή συμμόρφωση στα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Όπως δεν μπορεί να υπάρχει ένας Αστυνομικός για κάθε ένα πολίτη, έτσι και δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ αόριστον η ενασχόληση της Αστυνομίας με το ζήτημα αυτό. ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ της Αστυνομίας και ενεργοποίηση των υπόλοιπων φορέων που είναι επιφορτισμένοι με την εφαρμογή των μέτρων. Η Αστυνομία να συνδράμει μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Η Πανδημία κάποια στιγμή θα αποτελέσει παρελθόν, το θέμα είναι να μην μας μείνει για ακόμα μια φορά το στίγμα του “κακού”. Η εμπιστοσύνη των πολιτών προς την Αστυνομία χτίζεται δύσκολα και γκρεμίζεται εύκολα. Θέλουμε οι πολίτες να μας εμπιστεύονται και στα εύκολα και στα δύσκολα!

Υ.Γ.1: Από την πρώτη στιγμή της Πανδημίας βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή. Υπάρχει καλύτερο επιχείρημα για το ανθυγιεινό του επαγγέλματός μας; 138 Συνάδερφοί μας θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος. Για ακόμα μια φορά στοχοποιηθήκαμε μέσω προκύρηξης, λόγω του επαγγέλματός μας. Υπάρχουν καλύτερα επιχειρήματα για το επικίνδυνο του επαγγέλματός μας;

Υ.Γ.2: Αν δεν θέλετε ή δεν μπορείτε ή δεν ενδιαφέρεστε να προβείτε σε γενναίες μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας, απαλλαγμένης από πάρεργα, δώστε μας τουλάχιστον το δικαίωμα να μπορούμε να αποστρατευτούμε με το κεφάλι ψηλά στα 25 χρόνια Υπηρεσίας.

Υ.Γ.3: Είτε συμπαθεί κάποιος την Αστυνομία, είτε όχι, είτε πιστεύει στο Θεό είτε όχι, όταν βρίσκεται σε κίνδυνο, μετά το “βοήθα Παναγιά μου” παίρνει τηλέφωνο στο “100”».

* του Ιωάννη ΠΑΣΧΑΛΙΑ, Αντιπρόσωπος της Ε.Α.Υ.Θεσσαλονίκης στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., Ιδρυτικό Μέλος και Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της “Δύναμη Αναγέννησης”

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.