Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΑ ΣΦΑΛΙΑΡΑ στην Τουρκία από τις ΗΠΑ: «Θα στηρίζουμε τον SDF υπό την ηγεσία του Κουρδικού YPG»

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, είπε ότι για να νικθεί ο ISIS πρέπει να υπάρξει συνεργασία με "τοπικές, αυτόχθονες δυνάμεις&...





Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, είπε ότι για να νικθεί ο ISIS πρέπει να υπάρξει συνεργασία με "τοπικές, αυτόχθονες δυνάμεις"

Οεκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στον αγώνα τους ενάντια στο ISIS, μετά από ερώτηση ανταποκριτή του κρατικού πρακτορείου Anadolu της Τουρκίας.

Ο Τούρκος ανταποκριτής ρώτησε εάν το Πεντάγωνο δεν ενδιαφέρεται για τους δεσμούς του SDF, το οποίο είπε ο ανταποκριτής "υποστηρίζεται από τα χρήματα των φορολογουμένων των ΗΠΑ", προς το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

Ο ανταποκριτής ανέφερε επίσης τις επιχειρήσεις της Τουρκίας στο βόρειο Ιράκ και είπε ότι το SDF εξέφρασε αλληλεγγύη προς το PKK, που χαρακτηρίστηκε ως τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα, την Ουάσιγκτον και την ΕΕ, εναντίον της Τουρκίας.

Ο Κίρμπι, σε απάντηση, επανέλαβε την υποστήριξη του Πενταγώνου για το SDF, του οποίου ηγούνται οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

"Οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ στο Ιράκ και τη Συρία επικεντρώνονται αποκλειστικά στην αντιμετώπιση της παρατεταμένης απειλής που θέτει το ISIS στον ιρακινό και συριακό λαό. Όπως έχουμε πει εδώ και πολύ καιρό, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διασφαλιστεί μια βιώσιμη ήττα του ISIS είναι να το πράξει. μέσω τοπικών, αυτόχθονων δυνάμεων ", δήλωσε ο Kirby στις 17 Φεβρουαρίου.

"Εργαζόμαστε στη Συρία με το SDF και συνεργαζόμαστε με τους Ιρακινούς στο Ιράκ. Ο στόχος είναι, όπως ήταν, να εξαλείψουμε το ISIS. Αυτό είναι το επίκεντρο των προσπαθειών μας", σημείωσε ο Kirby.

Ο ανταποκριτής της Υπηρεσίας Anadolu ρώτησε τότε εάν αυτό δικαιολογεί το γεγονός ότι το SDF εκφράζει αλληλεγγύη προς το PKK.

"Δεν πρόκειται να μπω σε μεμονωμένες ομάδες εδώ. Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη Συρία για να ακολουθήσουμε το ISIS και αυτό δεν έχει αλλάξει. Εάν με ρωτάτε, νομίζω ότι οι φορολογούμενοι είναι ικανοποιημένοι από τις προσπάθειες του συνασπισμού να νικήσει το ISIS, θα έλεγα απολύτως ότι είναι ", δήλωσε ο Kirby.

Εκτίμηση είναι ότι η Τουρκία θα επιστρατεύσει οποιοδήποτε μέσο προκειμένου οι ΗΠΑ να πάψουν να στηρίζουν τους Κούρδους του YPG. Oι πρόσφατες επιχειρήσεις των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΤΕΔ) κατά του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ δεν είχαν ως μοναδικό σκοπό την απελευθέρωση των 13 Τούρκων αιχμαλώτων. Είχαν ως σκοπό την απομείωση της ισχύος του ΡΚΚ και την επίτευξη του χερσαίου διαχωρισμού των Κούρδων της Συρίας , από εκείνων των Κούρδων του Β. Ιράκ.

Ο Ερντογάν προσωπικά υποδαυλίζει με κάθε τρόπο και μέσο τον αντιαμερικανισμό στη χώρα του, αφού μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016 για το οποίο θεωρεί και κατονομάζει ως υπεύθυνες τις ΗΠΑ, τώρα καταφέρεται εκ νέου εναντίον τους θεωρώντας ότι υποστηρίζουν το YPG το οποίο κατονομάζει ως τρομοκρατική οργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.