Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Χοντραίνει το παιχνίδι» η Άγκυρα: Καλεί τον πρέσβη των ΗΠΑ για εξηγήσεις σχετικά με το PKK

pentapostagmaΕίναι πασιφανές ότι ο Ερντογάν επιχειρεί να εγείρει το εθνικιστικό συναίσθημα του τουρκικού λαού κατά των Κούρδων Το υπου...

pentapostagmaΕίναι πασιφανές ότι ο Ερντογάν επιχειρεί να εγείρει το εθνικιστικό συναίσθημα του τουρκικού λαού κατά των Κούρδων

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας κάλεσε τη Δευτέρα τον Πρέσβη των ΗΠΑ Ντέιβιντ Σάτερφιλντ για εξηγήσεις, εκφράζοντας την έντονη αντίδρασή της Άγκυρας για τη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, σχετικά με την "καταδίκη υπό όρους", μετά τη δολοφονία 13 Τούρκων στρατιωτικών, αστυνομικών και πρακτόρων της ΜΙΤ από το PKK στο βόρειο Ιράκ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Hürriyet.


Τούρκοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι 13 Τούρκοι είχαν εκτελεστεί από την παράνομη ομάδα εν μέσω τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης που είχε ως στόχο θέσεις του PKK στην περιοχή Γκάρα του βόρειου Ιράκ.


Την περασμένη εβδομάδα, οι μαχητές προειδοποίησαν ότι οι ζωές των ομήρων απειλούνται από τον τουρκικό στρατιωτικό βομβαρδισμό στην περιοχή.



 

Η καταδίκη του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις δολοφονίες την Κυριακή αμφισβήτησε εάν το PKK ήταν πίσω από τις δολοφονίες, αναφέροντας μέσω του εκπροσώπου του Ned Price:


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ελληνοτουρκικά 15.02.2021 - 17:25124

National Interest: Στηρίζει την τουρκική προπαγάνδα για "ελληνικά νησάκια δίπλα στις τουρκικές ακτές"

"Εάν επιβεβαιωθούν οι αναφορές για θάνατο Τούρκων πολιτών από τα χέρια της τρομοκρατικής οργάνωσης του ΡΚΚ καταδικάζουμε αυτήν την ενέργεια με τους πιο δυνατούς όρους"


Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι ήρθε η ώρα για τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν να υποστηρίζουν τρομοκρατικές ομάδες κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας στην πατρίδα του Rize στη βορειοανατολική Τουρκία.



 

«Οι ΗΠΑ τους έχουν δώσει όπλα και έχουν πολεμήσει εναντίον μας», δήλωσε ο Ερντογάν. "Εάν πρόκειται να είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, θα είστε δίπλα μας, όχι  δίπλα στους τρομοκράτες." και συνέχισε λέγοντας «Είστε σίγουρα στο πλευρό τους και πίσω τους. "


Η Τουρκία θεωρεί ότι οι Συριακές Λαϊκές Μονάδες Προστασίας (YPG) είναι τρομοκρατική οργάνωση, λόγω φερόμενων δεσμών με το PKK, μιας ένοπλης ομάδας που αγωνίστηκε για την κουρδική αυτονομία στην Τουρκία από τη δεκαετία του 1980.


Το YPG, που ενεργούσε ως ένοπλες δυνάμεις των Κούρδων υπό την ηγεσία των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), ήταν βασικό στοιχείο στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) υπό τον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.