Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Βρετανία: Προς χαλάρωση το lockdown - Επιστροφή στο σχολείο από τις 8 Μαρτίου;

Ο Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να ανακοινώσει την χαλάρωση των μέτρων την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τους Times Αποφασισμένος να ξεκινήσει σ...

Ο Μπόρις Τζόνσον πρόκειται να ανακοινώσει την χαλάρωση των μέτρων την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τους Times

Αποφασισμένος να ξεκινήσει σταδιακά να χαλαρώνει τους περιορισμούς του lockdown στη χώρα του φαίνεται να είναι ο Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου.


Πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει τις τελευταίες ώρες και τις οποίες δημοσιεύουν τοπικά ΜΜΕ, όπως οι Times και η Daily Mail, θέλουν τον Βρετανό πρωθυπουργό να ανακοινώνει σύντομα την άνοιγμα όλων των σχολείων από 8 Μαρτίου. Επίσης, βάσει των διαρροών για τα κυβερνητικά σχέδια, το ίδιο διάστημα μπορεί να επιτραπεί στους Βρετανούς να συναντιούνται σε υπαίθριους χώρους με άτομα που ανήκουν στο «bubble» υποστήριξής τους, για να απολαύσουν μαζί ένα πικνίκ ή να χαλαρώσουν κουβεντιάζοντας σε ένα παγκάκι, κάτι που απαγορεύεται αυτή τη στιγμή στο πλαίσιο του γενικευμένου lockdown.


Όπως επισημαίνει η Daily Mail, η βρετανική κυβέρνηση κάνει σχέδια και για την εστίαση, μέσα στο ευρύτερο κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί από την επιτυχημένη πορεία της καμπάνιας εμβολιασμού. Όπως επισημαίνεται (χωρίς πάντος να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα τίποτα επίσημα) η κυβέρνηση Τζόνσον σχεδιάζει να δώσει μια «ανάσα» ανακούφισης στον πληγέντα κλάδο, επιτρέποντας τη ελεύθερη (χωρίς τους τρέχοντες κανόνες) λειτουργία των χώρων εστίασης και των παμπ με «τραπεζάκια έξω» από τον ερχόμενο Απρίλιο.


Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ο Τζόνσον αποφάσισε να ανακοινώσει σύντομα την χαλάρωση των αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού, δεχόμενος έντονες πιέσεις από βουλευτές του κόμματός του που θεωρούν ότι η ζημιά που προκαλεί το γενικευμένο lockdown στην οικονομία της χώρας είναι ανυπολόγιστη.


Βάσει του οδικού χάρτη που πρόκειται να ανακοινωθεί στις 22 Φεβρουαρίου - συμφωνα πάντα με την DM - όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορεί να ανοίξουν από τις 8 Μαρτίου.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέσα στον Απρίλιο η κυβέρνηση θα άρει τους περιορισμούς στο ωράριο για τους χώρους εστίασης και τις ειδικές προυποθέσεις που ισχύουν αυτή τη στιγμή για το σερβίρισμα αλκοόλ στις παμπ. Το ίδιο διάστημα μπορεί να αρθούν περιορισμοί για υπαίθρια σπορ, όπως το τένις και το γκολφ, όπου είναι ευκολότερο να τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.


Το σύστημα των τοπικών «επιπέδων» επικινδυνότητας που ίσχυε πριν το γενικευμένο lockdown δεν θα ισχύει στα επόμενα στάδια της χαλάρωσης, επισημαίνει η εφημερίδα.


Σε συνεντέυξεις του σήμερα το πρωί, ο Βρετανός ΥΠΕΞ Ντόμινικ Ρααμπ επισήμανε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι τα σχολεία, αλλά υπογράμμισε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς για να καθοριστεί τι είναι δυνατό να γίνει, εν αναμονή και νέων στοιχείων που θα φτάσουν αυτήν την εβδομάδα. «Μέχρι να αλλάξουμε τους κανόνες χρειαζόμαστε απόλυτη συμμόρφωση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Πηγές της MailOnline από την κυβέρνηση δήλωσαν ότι η κυβέρνηση «ελπίζει» να ανοίξουν όλα τα σχολεία από τις 8 Μαρτίου, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα της επόμενης εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.