Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Juniper Falcon: Η 20η στρατιωτική κοινή άσκηση ΗΠΑ-Ισραήλ - Επίθεση από το Ιράν «φωτογραφίζει» το σενάριο

Η κοινή στρατιωτική άσκηση Juniper Falcon, η οποία συγκεντρώνει την Ισραηλινή Αεροπορική Αεροπορική Άμυνα και τον αμερικανικό στρατό υπό την...





Η κοινή στρατιωτική άσκηση Juniper Falcon, η οποία συγκεντρώνει την Ισραηλινή Αεροπορική Αεροπορική Άμυνα και τον αμερικανικό στρατό υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ (EUCOM) ξεκίνησε σε διάφορα σημεία τόσο στο Ισραήλ όσο και στη Γερμανία.

Οι συνθήκες ήταν πολύ διαφορετικές λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού. Έπρεπε να γίνουν ειδικές προσαρμογές για να επιτρέπεται η ομαλή ροή της άσκησης

Η άσκηση αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του στρατού των ΗΠΑ και του IDF, καθώς και στην αμοιβαία μάθηση για τη διατήρηση μιας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ τους.Η άσκηση, σύμφωνα με το IDF, προσομοιώνει μια κατάσταση στην οποία το Ισραήλ δέχεται επίθεση από πυραύλους επιφάνειας- επιφάνειας, και άλλες εναέριες απειλές.

Είναι η 20η χρονιά που πραγματοποιήθηκε η άσκηση. Θα συμμετάσχουν πολλές μονάδες Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και το Ναυτικό.

"Ο βαθύς δεσμός μεταξύ του IDF και του στρατού των ΗΠΑ θα συνεχίσει να εντείνεται, ενισχύοντας παράλληλα την ανταπόκριση σε όλες τις απειλές που αντιμετωπίζει σήμερα το IDF", ανέφερε σε δήλωσή του το IDF.

Στο Juniper Falcon 2019, περίπου 300 Αμερικανοί από την Ευρωπαϊκή Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών (USEUCOM) πέταξαν στο Ισραήλ και ενώθηκαν με περίπου 400 στρατιώτες του IDF από διάφορες μονάδες σε μια άσκηση που επικεντρώθηκε σε διάφορα σενάρια.

Η Ουάσιγκτον και η Ιερουσαλήμ υπέγραψαν μια συμφωνία που προέβλεπε οι ΗΠΑ να βοηθήσουν το Ισραήλ με την πυραυλική άμυνα σε περιόδους πολέμου.

Το 2018, 3.000 αμερικανικά στρατεύματα συμμετείχαν στην Juniper Cobra, η οποία προσομοίωσε μια μαζική επίθεση πυραύλων κατά του Ισραήλ.

Το σενάριο της άσκησης ουσιαστικά "φωτογραφίζει", πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ προερχόμενη από το Ιράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.