Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Παιδιά τρομοκράτισσας του ISIS που γύρισε στη Σουηδία ποζάρουν με όπλα και κομμένα κεφάλια (ΦΩΤΟ)

Η 48χρονη γυναίκα αρνείται ότι είναι βίαια εκπρόσωπος του Ισλάμ Τα παιδιά μιας γυναίκας τρομοκράτη του IS που επέστρεψε στη Σουηδία ποζάρου...





Η 48χρονη γυναίκα αρνείται ότι είναι βίαια εκπρόσωπος του Ισλάμ

Τα παιδιά μιας γυναίκας τρομοκράτη του IS που επέστρεψε στη Σουηδία ποζάρουν με όπλα και κομμένα κεφάλια σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στη Συρία, αναφέρει το SVT.

Η σήμερα 48χρονη γυναίκα-μέλος του IS ταξίδεψε στη Συρία το 2013 με τα πέντε ανήλικα παιδιά της και εντάχθηκε στην τρομοκρατική οργάνωση “Ισλαμικό Κράτος”. Το ίδιο καλοκαίρι, ο τότε σύζυγός της, γνωστός ως "Abu Omar al Kurdi", σκοτώθηκε σε μάχες στη Συρία.

Τώρα η γυναίκα επέστρεψε στη Σουηδία και πήρε δύο από τις κόρες της μαζί της, οι οποίες σήμερα είναι δεκατεσσάρων και δεκατριών ετών. Για τις κόρες έχει ληφθεί μέριμνα από τις κοινωνικές υπηρεσίες σύμφωνα με τον Νόμο περί Φροντίδας των Νέων.

Σύμφωνα όσα αναφέρονται, τρία αδέλφια των κοριτσιών σκοτώθηκαν στη Συρία και η γυναίκα έχει επίσης δύο ακόμη κόρες που παραμένουν στο Idlib στην ίδια χώρα. Κατά την άφιξή της στη Σουηδία, η 48χρονη δήλωσε ότι δεν ήθελε να επιστρέψει στη Σουηδία και ότι δεν ήθελε και πριν. "Αυτό συμβαδίζει με το γεγονός ότι δεν έχει διδάξει στα παιδιά της σουηδικά, παρά το γεγονός ότι η ίδια μπορεί να μιλήσει άπταιστα σουηδικά και είχε σουηδική ανατροφή", γράφει το σχετικό δικαστήριο στην απόφασή του.

Το γεγονός ότι η γυναίκα έχει εκφράσει ότι δεν θέλει να πάει στη Σουηδία και ότι δύο από τις κόρες της παραμένουν στη Συρία σημαίνει ότι οι σουηδικές αρχές φοβούνται ότι η γυναίκα θα προσπαθήσει να επιστρέψει στη Συρία και να πάρει μαζί της τα δύο παιδιά της από τη Σουηδία, εάν της δοθεί η ευκαιρία.

Σύμφωνα με δικαστήριο το 14χρονο κορίτσι έχει βιώσει "τα πιο τραυματικά γεγονότα όπως ο θάνατος του πατέρα της και τριών αδελφών της " στη Συρία. Μια έκθεση ανησυχίας από την αστυνομία δείχνει ότι το 14χρονο κορίτσι ήταν διαζευγμένο πριν από δύο χρόνια, όταν ήταν μόλις δώδεκα ετών. Η εντύπωση ότι τα παιδιά βίωσαν τραυματικά γεγονότα ενισχύεται από φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τα παιδιά της γυναίκας στη Συρία. Οι εικόνες δείχνουν τα παιδιά να ποζάρουν με όπλα και κομμένα κεφάλια στο ισλαμικό χαλιφάτο.

Η 48χρονη γυναίκα αρνείται ότι είναι βίαια εκπρόσωπος του Ισλάμ. Λέει ότι εξαπατήθηκε να πάει στη Συρία από τον τότε σύζυγό της και ότι ήταν μόνο μια νοικοκυρά που δεν της επέτρεπαν να παρέμβει στις δραστηριότητες της τρομοκρατικής ομάδας.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.