Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο γιατρός από το Τέξας που υπερασπίζεται την απόφασή του να κλέψει εμβόλια κορωνοϊού

«Έκανα το σωστό», υποστηρίζει ο γιατρός - Έχασε τη δουλειά του μετά την αρπαγή δέκα δόσεων από εμβολιαστικό κέντρο Στην «παγίδα» της αγωνί...

«Έκανα το σωστό», υποστηρίζει ο γιατρός - Έχασε τη δουλειά του μετά την αρπαγή δέκα δόσεων από εμβολιαστικό κέντρο

Στην «παγίδα» της αγωνίας, που τροφοδοτείται από την καθυστέρηση παροχής εμβολίων κορωνοϊού, έπεσε γιατρός από το Τέξας, ο οποίος κατηγορήθηκε για κλοπή σκευασμάτων.


Δεν προέβη σε κάποια δήλωση απολογίας, απεναντίας υπερασπίστηκε τον εαυτό του λέγοντας ότι έπραξε ό,τι του υπαγόρευσε η συνείδησή του.


Εκείνο που ξεσήκωσε αντιδράσεις ήταν το γεγονός ότι ο γιατρός αγνόησε το πρωτόκολλο τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του εμβολίου. Παραβιάζοντας τη σειρά προτεραιότητας, επέλεξε να κλείσει τα δικά του ραντεβού.


Σε κάθε κράτος, πάντως, η πολιτική για τη σειρά προτεραιότητας του εμβολιασμού θεσπίστηκε προτού κυκλοφορήσουν τα εμβόλια, δίνοντας έμφαση σε ηλικιωμένους και υγειονομικούς.


Ο δρ. Χασάν Γκόκαλ υποστήριξε ότι οι 10 δόσεις του εμβολίου της Moderna, τις οποίες αφαίρεσε από το κέντρο στο Humble δεν θα χρησιμοποιούνταν, γι'αυτό και τις πήρε στο σπίτι του, στις 29 Δεκεμβρίου.


«Μην σπαταλάτε κανένα εμβόλιο», δήλωσε ο γιατρός  στον τηλεοπτικό σταθμό KHOU.


«Δώστε τα εμβόλια σε οποιονδήποτε είναι πρόθυμος και ικανός να τα λάβει», συμπλήρωσε, προσπαθώντας να χτίσει επιχειρηματολογία υπέρ του.


Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν υπήρχε πολιτική για τα εναπομείναντα εμβόλια. 


Έξι ώρες προτού λήξουν οι δόσεις άρχισε να ψάχνει στις επαφές του πρόσωπα που θα μπορούσαν να λάβουν το εμβόλιο.

 

Βρήκε τους 10 στους οποίους μπορούσε να χορηγηθεί το εμβόλιο, ωστόσο ο ένας ακύρωσε το ραντεβού την τελευταία στιγμή και τότε ο γιατρός αποφάσισε να δώσει στη σύζυγό του εμβόλιο που, όπως λέει, ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.


Μία εβδομάδα αργότερα, ο γιατρός, που ειδικεύεται σε επείγοντα περιστατικά, απολύθηκε, με έναν εισαγγελέα, παράλληλα, να του προσάπτει κατηγορίες κλοπής δέκα δόσεων, ωστόσο το Δικαστήριο έκλεισε την υπόθεση.


Μετά την περιπέτειά του, πάντως, που του στοίχισε τη δουλειά ο γιατρός επιλέγει να στέκεται στην ίδια θέση και να μιλά για καλή πράξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.