Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ξεσηκωμός των Αλβανών στα Σκόπια... Έκαψαν σχολικό βιβλίο που λέει ότι η καταγωγή τους είναι Ρομά, Τούρκικη και Κιρκάσια

  Νεολαία των αλβανικών κομμάτων στη χώρα προέβησαν σε συμβολική διαμαρτυρία μπροστά από το υπουργείο Παιδείας στα Σκόπια, σκίζοντας και κα...

 



Νεολαία των αλβανικών κομμάτων στη χώρα προέβησαν σε συμβολική διαμαρτυρία μπροστά από το υπουργείο Παιδείας στα Σκόπια, σκίζοντας και καίγοντας τις σελίδες του βιβλίου

Μετά το δημοσίευμα της Gazeta Shqiptare για το "Σκάνδαλο για την καταγωγή των Αλβανών στα Σκόπια", νεολαία των αλβανικών κομμάτων στη χώρα από τα αντιπολιτευτικά κόμματα της Συμμαχίας των Αλβανών και των Εναλλακτικών προέβησαν σε συμβολική διαμαρτυρία μπροστά από το υπουργείο Παιδείας στα Σκόπια, σκίζοντας και καίγοντας τις σελίδες του βιβλίου που αναγράφουν ότι οι Αλβανοί στη χώρα αυτή, κατάγονται από τους Τούρκους, τους Ρομά και τους Κιρκάσιους του Καυκάσου και ότι έχουν έρθει στη χώρα ως επήλυδες τα τελευταία 200 χρόνια.

"Με αυτά τα σχολικά συγγράμματα, όπως συμβαίνει με αυτό το βιβλίο που βλέπετε εδώ, γίνεται προσπάθεια να μας προσβάλουν, προσπαθούν τα να απορρίψουν την ιστορία μας, και, επίσης, να θέσουν τις βάσεις για ίσως μελλοντικά φασιστικά στοιχεία εναντίον Αλβανών», δήλωσε ο Ομέρ Αϊντίνι από το Φόρουμ της Συμμαχίας των Αλβανών – Νεολάια Εναλλακτικών.

Στη δράση αυτή, ήταν παρούσες αστυνομικές δυνάμεις, αλλά οι ακτιβιστές λένε ότι η αστυνομική παρέμβαση στοχεύει να ασκήσει την επιρροή της για να μην υπάρξει συνέχεια σε αυτό το σκάνδαλο.

«Υπήρχαν περίπου 30 αστυνομικοί που συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Υπουργείο Παιδείας. Χωρίς καμία δικαιολογία, μας πλησίασαν για να πάρουν τα βιβλία, και να μας ρωτούσαν τι κάνουμε».

«Δεν ξέρω γιατί είναι απαραίτητο σε έναν δημόσιο χώρο, όπου δεν υπήρχε παράνομη πράξη, η συγκέντρωση όλης αυτής της ομάδας των αστυνομικών που προφανώς δεν είχαν άλλο λόγο παρά να μας εκφοβίσουν και να μην αναδειχθεί το ζήτημα των προσβλητικών βιβλίων εναντίον Αλβανών», είπε ο νεαρός.

«Το εγχειρίδιο γεωγραφίας είναι ένα μοναδικό παράδειγμα βιβλίου με προσβλητικό, αναληθές περιεχόμενο και παραμορφωμένα γεγονότα στα Σκόπια», γράφει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Μετά τις αντιδράσεις της αλβανικής κοινότητας στη χώρα, το Υπουργείο Παιδείας υποσχέθηκε να διορθώσει το περιεχόμενο. Όμως τέτοιες υποσχέσεις υπήρξαν και στο παρελθόν, αλλά δεν είχαν οδηγήσει σε πλήρη επίλυση αυτού του προβλήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.