Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ... «Εμβαθύνει η Συμφωνία Ελλάδας- ΗΑΕ στην Ανατολική Μεσόγειο»... λέει τούρκικο δημοσίευμα

«Η πρόσφατα αναπτυσσόμενη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) εντείνεται. Το «Ύδρα», ένα από τα σημαντικά πολεμι...





«Η πρόσφατα αναπτυσσόμενη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) εντείνεται. Το «Ύδρα», ένα από τα σημαντικά πολεμικά πλοία του ελληνικού ναυτικού, πηγαίνει στο Αμπού Ντάμπι για να συμμετάσχει σε μια έκθεση.

Πριν από την έκθεση, θα πραγματοποιηθεί συνέδριο σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, Μπαχρέιν, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σαουδικής Αραβίας και Ιορδανίας», γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Το «Ύδρα» πλέει τώρα προς τον Περσικό Κόλπο. Θα πραγματοποιήσει μια σημαντική επίσκεψη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), με τα οποία η Ελλάδα έχει πρόσφατα αναπτύξει στενές σχέσεις.

Το «Ύδρα» θα καταγραφεί στην ιστορία ως το πρώτο ελληνικό ναυτικό στοιχείο που επισκέφθηκε τα ΗΑΕ κατά τη νέα περίοδο, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΑΕ, η οποία πρόσφατα άρχισε να ριζώνει στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ενώ το «Ύδρα» κινείται προς τα ΗΑΕ, εντείνεται επίσης η πολυδιάστατη συνεργασία στη γραμμή Αθήνα-Λευκωσία-Αμπού Ντάμπι, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα στις σχέσεις της με την Τουρκία.

Τα ΗΑΕ, που προσέγγισαν την Κύπρο και την Ελλάδα, είχαν πρόσφατα καθιερώσει διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ.

Σημαντικές επισκέψεις στην Ελλάδα

Η στρατιωτική κινητικότητα στη γραμμή Ελλάδας-ΗΑΕ αναπτύχθηκε το 2020. Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ΗΑΕ πραγματοποίησε δύο σημαντικές επισκέψεις στην Ελλάδα στις αρχές και στα τέλη του περασμένου έτους.

Οι επίσημες στρατιωτικές επαφές στην Αθήνα ακολούθησαν οι πτήσεις των τεσσάρων F-16 των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΑΕ στην Ελλάδα στα τέλη του 2020.

Μια ομάδα στρατιωτικού προσωπικού των ΗΑΕ, μαζί με τα F16 των ΗΑΕ, τοποθετήθηκαν στη στρατιωτική βάση της Σούδας στην Κρήτη από τα τέλη Αυγούστου έως τις αρχές Οκτωβρίου.

Την ίδια περίοδο, το Ναυτικό των ΗΑΕ συμμετείχε στη στρατιωτική άσκηση «Μέδουσα» που διοργάνωσε η Ελλάδα.

Κατά την περίοδο από τον Δεκέμβριο του 2020 έως τον Ιανουάριο του 2021, η δραστηριότητα στη γραμμή Αθήνα-Λευκωσία-Αμπού Ντάμπι έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο.

Στις 9 Δεκεμβρίου 2020, η Ελλάδα και οι αρχηγοί προσωπικού των ΗΑΕ υπέγραψαν πρωτόκολλο στρατιωτικής συνεργασίας σε πολεμικό πλοίο των ΗΑΕ.

Η στρατιωτική συμφωνία Ελλάδας-ΗΑΕ ακολουθήθηκε από το πρωτόκολλο στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου-ΗΑΕ που υπεγράφη στις 12 Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία, η Κύπρος και τα ΗΑΕ θα υπογράψουν κοινές στρατιωτικές δραστηριότητες και δραστηριότητες κατάρτισης στο μέλλον.

Τέλος, με μια νέα συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ της Αθήνας και του Αμπού Ντάμπι στις 15 Ιανουαρίου 2021, δόθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΑΕ το δικαίωμα εγκατάστασης στην περιοχή του Αυλώνα της Ελλάδας.

Στο εν λόγω σημείο, θα αναπτυχθεί στρατιωτικό προσωπικό των ΗΑΕ που πρόκειται να λειτουργήσει στην Ελλάδα.

Φόρουμ Φιλίας ΚΑΙ Συνεργασίας

Η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία έχει ενταθεί τους τελευταίους δύο μήνες, συνεχίζει να αποκτά νέες διαστάσεις με δύο σημαντικές εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.

Το πολεμικό πλοίο «Ύδρα» θα συμμετάσχει στην έκθεση «IDEX & NAVDEX 2021 Fair» που θα πραγματοποιηθεί στο Αμπού Ντάμπι στις 21-25 Φεβρουαρίου.

Πριν από την εν λόγω έκθεση, θα πραγματοποιηθεί συνέδριο στην Αθήνα για τη δημιουργία ενός «Φόρουμ Φιλίας και Συνεργασίας» σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου, Μπαχρέιν, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σαουδικής Αραβίας και Ιορδανίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που απεικονίζονται στον ξένο τύπο, το φόρουμ στοχεύει να θεσμοθετηθεί για να ασχοληθεί με διάφορους τομείς όπως η μετα-κορωνοϊού περίοδος, οι μεταφορές, ο τουρισμός, η ψηφιακή οικονομία και η εκπαίδευση.

Gazeta Duvar
--
The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.