Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ισραήλ: Οι υπηρεσίες ασφάλειας «μπλόκαραν» μεταφορά πόρων από την Τουρκία στη Χαμάς

Δημοσίευμα της ισραηλινής Jerusalem Post αποκαλύπτει τις παρασκηνιακές συναλλαγές που φέρεται να έχει η Τουρκία με τη Χαμάς, καθώς σύμφωνα ...





Δημοσίευμα της ισραηλινής Jerusalem Post αποκαλύπτει τις παρασκηνιακές συναλλαγές που φέρεται να έχει η Τουρκία με τη Χαμάς, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Άμυνας Μπένι Γκαντζ, το Ισραήλ «μπλόκαρε» τη μεταφορά τουρκικών πόρων και προμηθειών στην τρομοκρατική οργάνωση.

Ειδικότερα, η Υπηρεσία Ασφάλειας του Ισραήλ, η αλλιώς «Shin Bet» σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας δήλωσαν την περασμένη Δευτέρα ότι εμπόδισαν την ολοκλήρωση μεταφοράς τουρκικών προμηθειών, εμπορευμάτων και άλλων πόρων αξίας άνω των 100.000 δολαρίων που προορίζονταν για τη Χαμάς.

Σύμφωνα με όσα τις πληροφορίες, η επιχείρηση αυτή πραγματοποιήθηκε από την ισραηλινή Υπηρεσία Ασφαλείας, τις τελωνειακές αρχές και το τμήμα του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ, που είναι αρμόδιο για την καταπολέμηση της χρηματοδότησης σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ο Υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ ήταν αυτός που έβαλε την υπογραφή για να ξεκινήσει η διαδικασία κατάσχεσης των τουρκικών προμηθειών και πόρων και μετρητών αξίας περίπου 121.000 δολαρίων, που θα μεταφέρονταν από εμπορικές εταιρείες στην Τουρκία, σε μέλη της Χαμάς που δραστηριοποιούνται στη Δυτική όχθη.

Ο Μπένι Γκαντζ δήλωσε μετά την επιτυχημένη επιχείρηση ότι «θα συνεχίσουμε να είμαστε αδυσώπητοι στην τρομοκρατία και θα εντοπίζουμε τις υποδομές της οπουδήποτε υπάρχει στο Ισραήλ ή αλλού».

Πηγή: Jerusalem Post / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.